Advert
Advert

Şanlıurfa halkı, Sağlık Bakanımızın yaptığı uyarılara olumlu karşılık verdi

Sağlık Bakanlığının Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) randevu alıp gitmeyen ve iptal de etmeyen kişilerin 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak Dolayısıyla bu yaptırımla karşı karşıya kalmak istemeyen kişilerin randevu saatine kadar iptal işlemini gerçekleştirmesi gerekecek.

Şanlıurfa halkı, Sağlık Bakanımızın yaptığı uyarılara olumlu karşılık verdi
Şanlıurfa halkı, Sağlık Bakanımızın yaptığı uyarılara olumlu karşılık verdi Admin
Advert

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) randevu alıp gitmeyen ve iptal de etmeyen kişilerin 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacağına ilişkin yeni uygulamaların hastane randevularına da olumlu yansımaları görüldü şöyle ki 2021 MHRS ile yapılan poliklinik sayısına oranla sadakat oranı % 50

2022 MHRS ile yapılan poliklinik sayısına oranla sadakat oranı  % 67.36 olmuştur.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Mehmet Sabri Şeker İlimizdeki Kamu Hastanelerinde çoğu branştan randevu alınabilmekle birlikte hekim sayısının talebi karşılayamadığı bazı yandal  branşlarda randevu problemi yaşanmaktadır. Ayrıca  birçok insanın randevu aldığı fakat randevu bulabilmesine rağmen gitmediği görülüyor. Bu durum ise hem yoğunluğa sebep oluyor hem de bununla kalmayıp aslında birçok insanı mağdur duruma sokuyor ve insanlar sürekli ek randevu arıyor.

Şanlıurfa halkı, Sağlık Bakanımızın yaptığı uyarılara çok olumlu karşılık verdi. Sahada randevu iptal oranları arttı ve böylelikle randevu sistemi daha etkin bir şekilde kullanıldı. Şanlıurfa il Sağlık Müdürlüğü olarak Vatandaşlarımızın sağlık tesislerimize erişimini kolaylaştırmak ve hiçbir şekilde hasta mağduriyetine izin vermeden hızlı bir şekilde sorunlarına çare üretmek hizmet vermekteyiz.

Şeker,”Vatandaşların hastaneye gelmeden önce randevu almaları ve randevularına uymaları konusunda uyarıda bulundu. Hastane ve diğer sağlık kurumlarında sağlık hizmetinin aksamaması adına vatandaşlarımızın “MHRS” üzerinden randevu almalarını öneriyoruz”dedi.

Muayeneye gelemeyenler için randevu iptali için, http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki “Randevu Geçmişi” kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki “İPTAL ET” butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca Alo182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

urfa çağdaş şanlıurfa sağlık vatandaş randevu işlem
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı