Advert

Bebek, çocuk sağlığına yönelik panel gerçekleştirildi.

Şanlıurfa’da Yenidoğan ölümlerine neden olduğu bilinen faktörlere yönelik programları sürdürmek ve ölüme neden olan durumları tespit ederek, çözüme yönelik yeni programları hayata geçirmek, gelecek nesillerin sağlığını korumak amacıyla vaka değerlendirme toplantısı ve bebek, çocuk sağlığına yönelik Toplantı gerçekleştirildi.

Bebek, çocuk sağlığına yönelik panel gerçekleştirildi.
Bebek, çocuk sağlığına yönelik panel gerçekleştirildi. Admin
Advert

Vaka değerlendirme toplantısı ve panel Şanlıurfa Eğitim ve araştırma Hastanesinde gerçekleştirildi. Toplantı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm başkanlığında, Hizmet Başkanları, Sağlık müdürlüğümüzün ilgili bütün idarecileri Başhekimlerimiz kamu ve özel hastane Çocuk hastalıkları ve çocuk yandal uzmanları katıldı. Panelde Prof.Dr. Serdar Cömert “yeni doğan ölümlerini önleme stratejileri ”konusu konusunda bilgilendirme yaptı. Panel’e zoom üzerinden katılan Bilim Kurulu üyesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof.Dr. Ateş Kara “yeni doğan ve çocuklarda akılcı Antibiyotik kullanımı konusunda sunum gerçekleştirdi.

Yapılan toplantı sonrası konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm şunları söyledi.

“Gerçekleşen panelde amacımız, Bebek ölümlerinin tespitini sağlamanın yanı sıra her bir bebek ölümünü izleyerek nedenini ortaya çıkarmak ve bir daha aynı nedenlerle oluşabilecek bebek ölümlerini önlemek amaçlıdır. Toplantımızda hepimizin ortak amacı bebek ölümlerinin önüne geçebilmektir. Hekimler arasındaki organizasyon ve iletişimin artırılmasıyla birlikte Bebek ölümlerinde çok daha iyi noktaya gelineceğini arzu ediyoruz. Toplantıya İl dışından katılan Hocalarımıza ve zoom üzerinden sunum gerçekleştiren Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Ateş Kara hocamıza, doktorlarımıza ve Sağlık İdarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa sağlık bebek yeni doğan faktör
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı