Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert

Hilvan’da 4 koldan kapı kapı seçim çalışması

DEM Parti’nin birinci olduğu AKP’lilerin seçim sandıklarını yakmalarından kaynaklı seçim yenileme kararı alınan Hilvan’da DEM Parti, 4 koldan kapı kapı gezerek seçim çalışmalarını sürdürdü.

Hilvan’da 4 koldan kapı kapı seçim çalışması
Hilvan’da 4 koldan kapı kapı seçim çalışması Admin
Advert

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 2 Haziran’da seçimlerin yenileneceği Hilvan ilçesinde seçim çalışmaları devam ediyor. DEM Parti’nin 521 oy farkı ile kazandığı ilçede AKP adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeninin de içinde bulunduğu 50 kişilik grubun seçim sandıklarını yakmasından kaynaklı seçim yenileme kararı alınmıştı. Seçim günü yaklaşırken kapı kapı gezen DEM Parti bugün çalışmaları 4 koldan sürdürdü. Çalışmalara Mardin milletvekilleri Beritan Güneş Altın ve Kamuran Tanhan, Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan ile önceki dönem Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü’de destek verdi.

‘BİR KEZ DAHA KAZANACAĞIZ’

Hilvan Belediye Eşbaşkanı Serhan Paydaş’ın içinde yer aldığı heyet Ömerli ve Gölcük kırsal mahallelerinde kapı kapı gezerek seçim için destek istedi. Paydaş’a Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın ve önceki dönem Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü’de eşlik etti. Misafir oldukları her evde 31 Mart’ta yaşanan hukuksuzlukları anlatan heyet, 2 Haziran’da bir kez daha kazanacakları mesajını verdi. Heyet gittiği yerlerde coşku ile karşılandı.

KADIN TOPLANTISI

Bir diğer belediye Eşbaşkan Adayı Gaip Yeşil ise Mêrdîn milletvekili Kamuran Tanhan’ın içinde yer aldığı heyet ile birlikte Mağaracık kırsal mahallesinden ev ziyaretleri gerçekleştirerek, göreve gelmeleri durumunda hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Çalışmaların bir diğer kolu olan içerisinde DEM Parti ilçe eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve kent milletvekili Dilan Kunt Ayan’ın yer aldığı heyet Geyik kırsal mahallesinde ev ev gezerek, çalışmalara dair el bildirisi dağıttı. Çalışmaların son kolu ise ilçe merkezinde bulunan Bağlar Mahallesi’nde kadınlar ile bir araya geldi. Mahallede bulunan bir yurttaşın evinde gerçekleşen buluşmada, kadın meclis üyeleri kadınlar ile belediyenin DEM Parti yönetimine geçmesi halinde kadınlar için hayata geçirilecek projeler ve kadınların bu alanda önerilerini aldı.

NE OLMUŞTU?

31 Mart akşamı Gençlik Merkezi'nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AKP adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. Olaya dair kamera kayıtları da ortaya çıkmıştı. DEM Parti 521 oy farkıyla kazanması sonrası AKP'lilerden sonuca itiraz gelmişti. İlçe Seçim Kurulu, söz konusu pusula yakma görüntülerini gerekçe göstererek, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. DEM Parti’nin İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz ise reddedilmişti. DEM Parti, bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. YSK, itirazı ret ederek, 2 Haziran'da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar verdi.

urfa çağdaş hailvan seçim dem parti seçim çalışması ayşe sürücü
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı