Reklam
Viranşehir’de Çölyak Hastaları Unutulmadı
Reklam

Viranşehir’de Çölyak Hastaları Unutulmadı

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Ramazan Bayramı öncesi Çölyak hastalarını unutmadı. Başkanı Ekinci Şanlıurfa Çölyak Hastaları Derneği Başkanı Hasan Doğan ile birlikte ilçede bulunan 98 Çölyak Hastasına gıda kolisi dağıttı.

SAĞLIK - 2020-05-22 12:58:24

İlçede bulunan 98 Çölyak hastasına glütensiz gıda kolileri ve ekmek dağıtan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, daima çölyak hastaları ile birlikte olacaklarını ifade ederek : “Çölyak bir hastalık değildir aslında. Sadece vücut bazı besinlere karşı hassasiyet gösterebilir ve buda kişide halsizliğe neden olur. Vücudunda bazı aksiliklere neden olabiliyor. Ramazan bayramı öncesi Dernek Başkanı Sayın Hasan Doğan ile birlikte 98 Çölyak Hastasına gıda kolisi dağıttık. Bundan sonra da onlara desteğimiz sürecek.” Dedi. Şanlıurfa çölyak dernek başkanı  Hasan doğan  Viranşehir belediye başkanı Salih Ekinciye bu duyarlı davranışından dolayı Çölyak hastalarımız adına kendilerine  teşekkür ediyorum dedi.

Çölyak Hastalığı Nedir?

Çölyak, vücut savunma sisteminin glütene karşı gösterdiği hassasiyet olarak tanımlanabilir. İnce bağırsağın iç yapısı, bir havluya benzetilebilir. Havludakine benzer şekilde girintiler ve çıkıntılardan oluşan ince bağırsak yüzeyi, çölyak hastalarında düzleşmeye başlar. Bu da besinlerin emiliminde azalmaya yol açar. Vücut savunma sistemi ise bu durumu sindirim problemleri, şişkinlik, ciltte bozulmalar, halsizlik, adet düzensizlikleri gibi belirtilerle ifade eder.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
İzmir Escort