Reklam
Şanlıurfa'da Kan Bağışına yoğun ilgi
Reklam

Şanlıurfa'da Kan Bağışına yoğun ilgi

Türk Kızılay’ının kan bağışı için yaptığı çağrı üzerin Şanlıurfalılar Kızılay merkezinde kan bağışında bulundu.

SAĞLIK - 2020-05-01 12:55:03

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü salgını ve ramazan dolayısıyla Kızılay'ın kan stoklarında ciddi bir azalma yaşanıyor. Kızılay yaptığı son dakika açıklaması ile kan bağışı çağrısında bulundu.

Türk Kızılayı’nın, kan stoklarında düşüş yaşandığını açıklayıp, vatandaşlara kan vermeleri yönünde çağrı yapması Şanlıurfalılar harekete geçirdi. Kentte çok sayıda vatandaş, kan vermek için kan bağışı noktalarına akın etti. Kan verme formlarını dolduran vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle bir süre sırada bekledi.

Ramazanda da kan ihtiyacının aynı oranda devam ettiğine dikkati çekerek, Bağışçıların, kan bağışı noktalarının gece 00.00'a kadar açık olduğunu bilmesi gerekiyor. SMS'ler aracılığıyla da bağışçılarına düzenli olarak duyuruyor.

Ramazanda akşam iftardan sonra sağlık ekipleri, kan bağışı noktalarında yer alıyorlar. Ramazanda insanlar kan vermek istedikleri sürece kan bağışı almaya devam ediyor. Bir ünite kan çok değerli. Özellikle ramazan aylarında bunlara dikkat etmeniz gerektiğini dile getirdi.

(Rose Haber Ajansı)

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
İzmir Escort