Reklam
Aynı Gün Kimlik Kartlarını Alıyorlar
Reklam

Aynı Gün Kimlik Kartlarını Alıyorlar

Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçerek hayatın normale dönmeye başladığı ve insanların yeniden yerleştiği Resulayn’da, vatandaş olma sevinci yaşanıyor. Vatan sahibi olduklarını, aldıkları yeni kimlik kartlarıyla hissettiklerini belirten Resulayn halkı, Türkiye Cumhuriyeti’ne, Mehmetçiğe ve Şanlıurfa Valiliğine teşekkür ediyor.

GÜNCEL - 2020-02-20 09:42:58

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde hastane ve okullardan sonra ilk faaliyete geçirilen kamu kurumlarından olan Resulayn Nüfus Müdürlüğü, her gün yüzlerce Suriye vatandaşına kimlik kartı vermeye başladı.

Resulayn’da daha önce yaşayan ve Barış Pınarı Harekâtı sonrası oluşan huzur ve güven ortamı nedeniyle buraya yerleşen halk, Resulayn Nüfus Müdürlüğüne müracaat ederek anında kimlik kartlarına kavuşuyor.

Birçoğu hayatında kimlik kartı sahibi olmayan Resulayn halkı, yeniden kendi ülkelerinin topraklarında yaşamaya başladıktan sonra edindikleri kimlik kartı sayesinde vatan sahibi olduklarını hissettiklerini ifade ediyor.

SUDKOM koordinesinde tadilat ve tefrişat işlemleri tamamlanan Resulayn Nüfus Müdürlüğünde, daha önceden Cerablus’ta uygulanan sistem daha da geliştirilerek uygulandı. Biyometrik verilerin anında nüfus kütüğüne işlendiği Resulayn Nüfus Müdürlüğünde sahteciliğe karşı güvenlik önlemleri dikkate alınarak özel hazırlanan kimlik kartları da anında basılarak teslim ediliyor. Kimlik kartları, Resulayn Mahalli Meclisi Tanıtım Kartı adıyla düzenleniyor.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
İzmir Escort