Reklam
Şanlıurfa’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Reklam

Şanlıurfa’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

GÜNCEL - 2019-05-19 14:49:36

Etkinliklere Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Oktay Ağbuğa, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Halil Alp, kurum amirleri, şube müdürleri ile sporcu gençlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları ile Gençlik Merkezleri öğrencilerinin gösterilerini sergilediği etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Halil Alp’in günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmanın ardından genç sporcular; Wushu, Karate gösterilerini sergileyerek salondakilerden büyük alkış aldı.

ALP, “19 MAYIS ŞAHA KALKIŞIN BAŞLANGICIDIR”

19 Mayıs, Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu vurgulayan Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Halil Alp, “19, Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır” dedi.

19, Mayıs gençlik; gençlik de gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi olduğunu sözlerine ekleyen İl Müdürü Alp, sözlerini şöyle sürdürdü;

“ Sevgili gençler, Siz Türk’e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Urfalı Onikilerin soyundansınız.

Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak milletle olduğu tescillenmiştir.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan Milli İradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.

Unutmayınız ki; Her 19 Mayıs’ta, Samsun’dan, elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.

Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve önceki gün Şanlıurfa’da şehit olan, 28 yaşındaki Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi gibi, bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.”

Gösterilerinin sonunda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de başarılı sporculara spor malzemeleri hediye etti. Etkinlikler davetliler ve sporcuların birlikte fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
İzmir Escort