Reklam
Başkan Nihat Çiftçi, Belediyenin Mali Tablosunu Açıkladı
Reklam

Başkan Nihat Çiftçi, Belediyenin Mali Tablosunu Açıkladı

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi gerçekleştirdiği basın toplantısıyla kurumun görevi devraldığı yönetimden kalan borcunu ve mali tablosunu açıkladı. Başkan Çiftçi, mali durumun içler acısı olduğunu ancak bunu düzeltmek için çözüm üreteceklerini belirtti

GÜNCEL - 2024-04-08 16:35:25

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Karaköprü Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Nihat Çiftçi ilk basın toplantısını gerçekleştirerek belediyenin mali tablosunu, personel ve araç sayısını kamuoyu ile paylaştı.

“Belediyelerimize gözümüz gibi bakmalıyız”

Başkan Çiftçi, belediyelerin bir ilin ve ilçenin en önemli kurumları olduğuna değinerek belediyenin halkın ihtiyaçlarını sağlayan ve ilçeyi kalkındıracak önemli bir kurum olduğunu dile getirdi. Başkan Çiftçi, “Belediyelerimize gözümüz gibi bakmazsak ve koşullarını iyileştirmezsek geleceğe yönelik umutlarımız azalmış olur. Karaköprü’de yaşayacak olan bizim çocuklarımızdır ve biz burada yaptığımız faaliyetlerle çocuklarımızın geleceğine hizmet ediyoruz” diye konuştu.

“Belediyenin güncel borcu 431 milyon 531 bin liradır”

Başkan Nihat Çiftçi Karaköprü Belediyesinin üçüncü şahıslara olan borcu, kurumdaki araç ve personel sayısı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Belediyemizin üçüncü şahıslara olan toplam borcu krediler dahil olmak üzere 431 milyon 531 bin liradır. Aylık gelir -gider tablosuna baktığımızda Karaköprü Belediyemiz yapılan son işlemlerle eksi 15 milyon 311 bin 861 lira açık veriyor. Kurumumuzun mülkiyetinde iş, temizlik ve binek olmak üzere toplam 117 adet makinemiz mevcuttur ve bunun yanında 71 adet kiralanan araç bulunmaktadır.

“Özellikle seçim dönemimde alınan personellerle ilgili işlem başlattık”

Kurumumuzda toplam 1110 kişi çalışmaktadır. 159 kişi kadrolu işçi ve memur olup diğerleri şirket personelidir. İstihdam noktasında belediyemizde maalesef yüksek bir istihdam var ve dengeye baktığımızda bütçe çok aşılmıştır. Seçim döneminde 149 kişinin işe alımı söz konusudur ve bugün itibariyle 49 kişini işine son verildi, 100 kişinin incelemesi devam ediyor. Personel alımına bakarken seçim döneminde yapılan alımları baz alarak inceleme yapıyoruz. Bu personellerle kurumu zarara uğratamayız, benim için kamunun yararı her şeyin üstündedir. Karaköprü bana bu sorumluluğu verdiyse bunu yerine getirmek için her şeyi yapacağım.”

“Bu tabloyu düze çıkarıp hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz”

Başkan Çiftçi Karaköprülü vatandaşlara da bir çağrıda bulunarak böyle bir mali tabloyla karşılaşacağını tahmin etmediğine dikkat çekerek, önce bu tablonun düzeltileceğini, sonra denk bir bütçe yapılıp kara geçileceğini ve sonra aradaki farkla halka hizmet götürüleceğini kaydetti.

Başkan Çiftçi, “Vatandaşlarımız hiç merak etmesin, kısa sürede bu mali tabloyu toparlayıp sonbahar gibi asli hizmetlerimize başlayacağız. Bu konuyu öngöremediğimiz için vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Çünkü bize güvenip seçtiler, bizden çok şey bekliyorlar ve onlara 5 yıllık taahhüdümüz var. Allah’ın izniyle önce bu mali tabloyu düze çıkarıp sonra hizmet ve projelerimizi gerçekleştireceğimizden vatandaşlarımızın şüphesi olmasın. Bu konuda kararlı olduğumu da değerli vatandaşlarımıza belirtmek istiyorum” dedi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
İzmir Escort