Reklam
Sağlık Ağızda Başlar
Reklam

Sağlık Ağızda Başlar

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, “Sağlık Ağızda başlar” diyerekten Toplumumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, bireylerin ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesinde büyük emekleri olan Diş Hekimlerinin Dünya Diş Hekimleri Gününü kutluyorum. Sağlık Bakanlığımız ağız ve diş sağlığını, bu hizmeti sunan hekimlerimizi ve çalışanlarımızı çok önemsemekte ve diş hastalıklarının önlenmesi için çeşitli çalışmalar düzenlemektedir. Bizler de hekimlerimizle ve yöneticilerimizle beraber çalışmalarımızı yapmaktayız.

SAĞLIK - 2023-11-23 09:17:01

Bu kapsamda “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Engelliler Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak sağlık alanında engellilerin bilinçlenmesine yönelik Ağız ve Diş Sağlığı konusunda bilgilendirme, Sağlıklı ve doğru diş fırçalama teknikleri gösterilerek, sonrasında engelli vatandaşların diş taraması yapıldı. Düzenli ve sağlıklı bir birey olarak, ağız ve diş sağlığı bakımının önemi anlatıldı. Diş Hekimlerimiz kreş ve ilköğretim okullarını ziyaret ederek, tüm öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edilirken, öğrencilere Ağız ve diş bakımının önemini anlatan kısa film izletildi. Doğru diş fırçalama teknikleri anlatıldı. Tüm hastanelerimizde stantlar kurularak muayene olmaya gelen vatandaşlara broşür dağıtıldı.

Kamu Hastane hizmetleri Başkanımız Doç. Dr. M. Reşat Ceylan tarafından ziyaret edilerek günün anlam ve önemine binaen karanfil dağıtılarak yaş pasta kesimi yapıldı. Ayrıca “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” kapsamında Diş Hekimlerimiz Televizyon programına katılarak Ağız ve diş bakımının önemi konusunda halkı bilinçlendirici programlar ile farkındalık sağlanmıştır. 20-26 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü münasebetiyle. Bütün diş hekimlerinin “Dünya Diş Hekimleri Gününü” kutluyorum." dedi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
İzmir Escort