Reklam
Bahçelievler Ortaokulu Wide projesini hayata geçirdi
Reklam

Bahçelievler Ortaokulu Wide projesini hayata geçirdi

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’nde bulunan Bahçelievler Ortaokulu, WİDE (Eğitime Farklılıklarımızı Katıyoruz, Göçmenleri Kucaklıyoruz) projesini hayata geçirerek bir etkinlik düzenledi.

GÜNCEL - 2021-10-16 16:21:40

Aziz Budak-Urfa Çağdaş/

Bahçelievler Ortaokulu tarafından, Rabia Meydanında düzenlenen etkinlikte, Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde anons yapıldı. Öğrenciler müzik söyledi.

Bahçelievler Ortaokulu yetkilileri yaptığı açıklamada, “Biz Bahçelievler Ortaokulu olarak, WİDE’yi hayata geçirdik. Göç konusu, günümüz itibari ile sadece ülkemizde değil, başta Avrupa olmak üzere tüm dünya toplumlarını ilgilendiren ve dünya vatandaşlarının tümünün ortak sağduyu göstererek işbirliği yapması halinde çözüme kavuşturulacak bir sorundur. Ülkemiz Avrupa’ya yakınlığı, göç yollarının kesişim noktasında bulunması, sosyo kültürel ve fiziki yapısı nedeniyle en çoö göç alan ülkelerin başında gelmektedir ve 2011 yılında Suriye’de çıkan iç savaş sonrası pek çok sığınmacının nihai durağı haline gelmiştir. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre ilimiz Şanlıurfa’da 428.306 Suriyeli sığınmacı bulunmaktadır. Okulumuzdaki 421 öğrencimiz ise bu ailelerin çocuklarından oluşmaktadır. Avrupa Birliği tarafından fonlanan “Eğitime Farlılıklarımızı Katıyoruz, Göçmenleri Kucaklıyoruz”(WİDE) projemizi hayata geçirdik.”denildi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
İzmir Escort