Reklam
Çetkin, “Sağlık işçilerinin mağduriyeti  giderilmelidir”
Reklam

Çetkin, “Sağlık işçilerinin mağduriyeti giderilmelidir”

Tüm Sağlık İş Sendikası Şanlıurfa İl Başkanı Senem Çetkin, “Pandemi döneminde alkışlarla ödüllendirip akabinde genelgeyle cezalandırılmayı sağlık işçilerimiz hak etmiyor.” Dedi.

SAĞLIK - 2021-10-16 15:31:32

Aziz Budak- Urfa Çağdaş/

Sağlık çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi hakkında Tüm Sağlık İş Sendikası Şanlıurfa İl Başkanı Senem ÇETKİN bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Heyrettin Cidir, Karaköprü İlça başkanı Yususaf Ziya Ural ve bazı CHP'Li yönneticiler katıldı.

Karakoyun iş merkezi önünde yapılan basın açıklamasında Tüm Sağlık İş Sendikası Şanlıurfa İl Başkanı Senem ÇETKİN,  şu ifedelere yer verdi; “Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde TÜHİS ile sözde yetkili sendika  arasında 8 eylül 2021 tarihinde imzalanan sözleşmenin 23. Maddesinde “Akşam 20:00 den sabah 06:00’a kadar olan çalışma süresi için %35  gece mesai  farkı  ödenir.”denilmektedir. Buna rağmen yine Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün İl Sağlık Müdürlüklerine 24 Eylül 2021 tarihinde  göndermiş olduğu genelge ile ; %35 gece mesai farkı  iptal edilmiştir.Yine aynı genelge ile Sağlık işçilerinin  vardiya saatleri değiştirilerek 7.5 saati aşmayacak şekilde üçlü vardiya sistemine geçirilmiştir.Bu durumda gece mesaiye gelecek olan da mesaiden çıkan da mağdur edilmektedir.Gece  on ikiden sonra şehir içi ulaşım olmadığından işçilerimizi özellikle kadın işçilerimiz ciddi sıkıntılar yaşamaktadır.

Yetkililerimizden  talebimiz bu genelgenin iptalidir. Pandemi döneminde alkışlarla ödüllendirip akabinde genelgeyle cezalandırılmayı sağlık işçilerimiz hak etmiyor.

Bu alanda toplanmış iken sağlık çalışanlarının mevcut sorunlarından da bahsetmek istiyorum.

Tayin hakkı: Bizler aile bütünlüğüne önem veren milletiz fakat tayin hakkımız olmadığından,baba bir yerde anne ve çocuklar başka yerde.Yeri geliyor cezaevlerindeki mahkumlar nakil isteyebiliyor da  bizler neyin cezasını ödüyoruz ki tayin hakkımız yok  bulunduğumuz ile mahkumuz.

Yüzdelik  :  Üniversiteli işçilerin kadro öncesinde diplomalarından dolayı , diğer çalışanlar asgari üretin %30 fazlasını alırken, üniversite mezunu işçiler asgari ücretin %45 Fazlasını maaş olarak almakta idi.Kadroya geçişte bu yüzdelik fark net bir şekilde belirtilmediğinden hak kaybı oluşmuştur.Bu konu ile ilgili onlara kazanılmış dava mevutken ve bu kazanılmış davalara binaen tüm üniversiteli işçilerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi talebimizdir.

İş Tanımı:  Sağlık işçilerimizin görev tanımlarının net bir şekilde belirtilerek görevleri dışında veya aynı anda birden fazla görev yüklenilmemesi diğer bir talebimizdir.Hastanelerde hasta bakım kadrosu ve personeli bulunmadığından; temizlik personelleri hasta nakli, bakımı,  malzeme taşıma, gibi işlerde yüklenmektedir.Bu bağlamda da personel eksikliğinin giderilmesi ve görev tanımlarının belirlenmesi talebimizdi.

 Ayırım gözetmeksizin tüm siyasi makamlara ve bürokratlara buradan sesleniyoruz; bir an önce bu yanlıştan dönülmeli ve sağlık işçilerinin mağduriyeti  giderilmelidir.”

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
İzmir Escort