Araştırma ve uygulama hastanesinden bir ilk

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde daha önce Şanlıurfa’da yapılmayan ‘Vitrektomi’ göz ameliyatı yapıldı.

SAĞLIK - 2016-04-21 20:19:59

İlk kez yapılan Vitrektomi ameliyatı ile bundan böyle hastalar, Şanlıurfa dışına gitmeden kendi memleketinde ameliyat olacak.

HER ZAMAN HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ

Şimdiye kadar Şanlıurfa’da hiç yapılmamış ve göze yapılan diğer operasyonlardan farklılık arzeden göz ameliyatının Şanlıurfa’da yapılmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Karsen;  “Şimdiye kadar bu tür hastalar şehir dışına gidiyorlardı, dolayısıyla hem hastaya hem de kamuya ciddi bir yük getiriyordu. Artık bunlara gerek kalmadı. İnşallah biz bu faaliyetlerimizi daha da hızlandırarak devam ettireceğiz, her zaman halkımızın hizmetinde olacağız” dedi.  
VATANDAŞLARIMIZIN BAŞKA İLLERE GİTMESİNE GEREK KALMADI

Ameliyatı gerçekleştiren Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Adıbelli Vitrektomi hastalığını ve ameliyatın nasıl olduğunu anlattı. Vitrektomi gereken hastanın ameliyat edilmemesi durumunda uzun vadede ciddi bir görme kaybı ile karşı karşıya kalabileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Adıbelli; “Bu işlem, göz içerisine girilerek saydam olan göze şeklini veren jöle kıvamındaki vitre sıvısının hem kesilip hem de vakumla birlikte alınarak aynı anda gözün içerisine sıvı verilmesine dayanan özellikli bir ameliyattır. Vitrektomi diyabete bağlı göz hasarında, göz içi kanamalarda, travmalarda, retinanın yerinden ayrılması durumunda yapılması gerekiyor. Şimdiye kadar Şanlıurfa’mızda bu işlem yapılmıyordu, geçen hafta 3 hastamıza bu ameliyatı yaptık. Yaptığımız uygulamalar vitrektominin teknik olarak en yeni olan versiyonu ile uygulanmıştır. Rektörlüğümüzün, Başhekimliğimizin desteğiyle, gayet modern olan ameliyathanelerimizde bu uygulamaya başladık” dedi.

Günün Diğer Haberleri