Advert

Başkan Ekinci Öksüzlerin Yüreğine Dokundu

Viranşehirde yerel gazetelerin gündeme getirdiği Suriyeli Davut ailesine Viranşehir Belediyesi el uzattı.

Başkan Ekinci Öksüzlerin Yüreğine Dokundu
Başkan Ekinci Öksüzlerin Yüreğine Dokundu Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Eşinin vefatı üzerine üç öksüz çocuğu ile ortada kalan aileye, Belediye Başkanı Salih Ekinci sahip çıktı. Aileye ev kiralayan Başkan Ekinci, ailenin tüm ihtiyaçlarını da karşıladı. Davut ailesini yeni evinde ziyaret eden Ekinci, aileye destek sözü verdi.

Baba Firuz Davut ile sohbet eden Ekinci, öksüz çocukları da sevdi.

Hem insani hemde sosyal belediyecilik şiarı ile toplumun tüm kesimlerine dokunmayı hedef edindiklerini aktaran Ekinci,"Belki de yaşamınızda yapacağınız en anlamlı işlerinden biri yoksula ve kimsesizlere destek olmaktır. Davut ailesinin yanında olmak mutlu olmamıza kapı aralamıştır. Bugün bu ailemizi ziyaret edip bir nebze olsun katkıda bulunduk. Masum yavrularımızın başını okşadık. Bu tür durumda olan kardeşlerimize karşı toplumsal duyarlılık herkesin görevidir."şeklinde mutluluğunu dile getirdi.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle bu gibi binlerce dramın yaşandığını aktaran Ekinci, savaşın ne kadar tahrip edici olduğunu hatırlattı.

Ekinci, yardıma muhtaç insanlara kucak açmanın insanı bir sorumluluk olduğunu bildirdi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle zor durumda olduklarını dile getiren baba Firaz Davut, eşinin vefatı ile hayatlarının dahada zorlaştığını anlattı. Öksüz çocuklarının bakımı, beslenmesi ve sağlığı ile ilgilenme imkanı olmadığını dile getiren Firaz, barınacak imkanlarının da kalmadığını söyledi.

Firaz, "Eşim vefat etti. Üç çocuğum ile ortada kaldım. Barındığım evin sahibi sağolsun benden kira almadı. Ancak sağlıksız bir ortamda yaşamak zor oldu. Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamaz oldum.Gazeteciler haber yaptı. Belediye başkanımız bize babalık yaptı. Allah razı olsun. Bugün çok mutluyuz. "dedi.

urfa çağdaş viranşehir belediye sosyal belediye fakir aile başkan ekinci yardım
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı