Advert

Sürücü, Şiddet mağduru Kadın ve çocukları TBMM’ye taşıdı.

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe SÜRÜCÜ'nün Malatya’da ŞÖNİM’e bağlı konukevinde bulunan şiddet mağduru kadın ve çocukların durumunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK’a sordu.

Sürücü, Şiddet mağduru Kadın ve çocukları TBMM’ye taşıdı.
Sürücü, Şiddet mağduru Kadın ve çocukları TBMM’ye taşıdı. Admin
Advert

Mehmet Toprak- Urfa Çağdaş/ 

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe SÜRÜCÜ'nün Malatya’da ŞÖNİM’e bağlı konukevinde bulunan şiddet mağduru kadın ve çocuklara İlişkin soru önergesi aşağıdadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96 ile 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

AYŞE SÜRÜCÜ - Şanlıurfa Milletvekili

Malatya’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şiddet İzleme ve Önleme Merkezi’ne (ŞÖNİM) bağlı bir konukevinden ayrılan iki kadın, yaşadıkları psikolojik şiddeti basınla paylaştı. Hiçbir taleplerinin karşılanmadığı, sürekli konuk evinden gönderşlme hissi içinde olan kadınlar, aynı zamanda kurumda kadınlara danışmanlık yapan sosyal güvenlik uzmanlarının kadınlara, ‘Ne yapacaksın? Nereye gideceksin? Planın nedir? Eşine geri dönmek ister misin?’ gibi sorular sorulduğunu aktaran kadınlar,  ‘Siz devletin malından yararlanıyorsunuz’ denildiğini de basına aktarmıştır. Ayrıca basına yansıyan haberde , kurumda bazı odaların ve karantina bölümlerinin kadınlara temizletildiği, çocuklara ise gerekli pedogojik desteğin verilmediği ve oyuncak gibi çocuğun bilişsel gelişimi için etkili olan malzemelerin de temin edilmediği belirtilmektedir.

Bu Bağlamda

1. ŞÖNİM bünyesinde kadınlara ve çocuklara yaşatılan kötü muameleye ilişkin bir soruşturma açılmış mıdır ?

2. Bakanlığınız ŞÖNİM’de bulunan kadın ve çocukları hangi düzeyde takipte tutmaktadır ?

3. ŞÖNİM’ler kadın dernekleri ve STK’lar ile işbirliği yapmakta mısınız ?

4. Merkezlerinizde bulunan kadınların istihdam ve eğitim gibi toplumsal hayata dönüş konularında bir bütçe planınız var mıdır ?

5. ŞÖNİM’e şiddet sonucu gelen kadınların faillerine karşı İstanbul Sözleşmesi uygulanmış olsaydı, mecvut sığınan kadın sayısında ne oranda bir düşüş yaşanırdı, bu konuda bir çalışmanız mevcut mudur?

urfa çağdaş hdp milletvekili ayşe sürücü kadın çocuk şiddet
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı