Advert

Cidir, Farklı düşüncelere tahammüllerimiz olmalı

CHP İl Başkanı Hayrettin Cidir, “Bir insan olarak birbirimizin düşüncesine saygı duymak zorundayız.”

Cidir, Farklı düşüncelere tahammüllerimiz olmalı
Cidir, Farklı düşüncelere tahammüllerimiz olmalı Admin
Advert

Urfa Çağdaş/ 

Farklı düşüncelerin bizleri birbirimizden ayrılmaması gerektiğini ifade eden CHP İl Başkanı Hayrettin Cidir,  şu açıklamayı yaptı:

“Bir İnsanın veya bir topluluğun düşüncesini, Yaşam Biçimini dünyaya Bakış açısını beğenir veya beğenmeye bilirsiniz.

Bu demokrasimiz gereği, bireylerin en demokratik tercihidir. Çünkü Ben birey olarak senin gibi düşünmek ve yaşamak zorunda değilim, bir başkası da benim gibi düşünmek zorunda değil, fakat faklı düşüncelerimiz tahammüllerimiz olmalı bu farklı düşüncelerimiz bizi bir birimizden ayırmamalı ötekileştirmemeli kin ve nefret tohumlarının serpilmesine sebep olmamalı. Yaradan’dan dolayı yaratılanı sevmek zorundayız, Bir insan olarak birbirimizin düşüncesine saygı duymak zorundayız, toplum fertlerinin bir arada kardeşçe barış ve huzur içinde yaşamasının ilk koşulu demokrasidir. Demokrasinin yok edilmesi, bir gölün kurutulması demektir(nasıl bir göl kurutulduğunda içinde yaşayan tüm canlılar ölüyor ise)demokraside rafa kaldırıldığın dada,  Bireyin özgürce yaşam hakkına, düşüncelerini korkusuzca yazmasına, çizmesine ve savunmasına, adalete olan güvenine kelepçe vurmuş olursunuz.

Cumhuriyet halk partisinin ana maddesi demokrasidir, evrensel değerlerdir bireyin hak ve hukukunu savunmaktır.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir şiarıyla siyaset yapan bir partiye nedense bu günlerde çamur at izi kalsın mantığı ile saldırılar olmaktadır. Bu gibi söylemler artık toplum tarafından kabul görmüyor sadece toplumu gerdiriyor,

Kaldı ki, darbeyi kim yapacak, yapacak kurum hangisi eğer böyle bir hazırlık var ise veya böyle düşünenleri biliyor iseniz neden hükümet olarak görevinizi yapmıyorsunuz. Beyler boş söylemlerle toplumu meşgul etmeyiniz toplum sizden, çözüm bekliyor hangi konuda derseniz: kara günün dostu çiftçi perişan, üretimde emek sahibi işçiler perişan, iş bulamayan milyonlarca gencimiz perişan, emeklilikte yaşa takılanlar perişan.3600 ek göstergeliler perişan. Esnaf perişan, senin gibi düşünmeyen kurumlar, bireyler, toplumlar perişan beyler sizin ana konunuz bu perişanlıkların giderilmesi olmalı, başınızı kuma gömerek sizin görmemezlikten geldiklerinizi, bizler görüyoruz başınızı kumdan çıkarın bu memleketin refayı için gerçek olanı yapınız. bu ülkede ne darbe olur nede darbeyi savunacak insanlar olur. Bundan da size ekmek çıkmaz

Beyler, Emperyalist kuşatmanın yoğun olduğu bir dönemde ülkemizin barışa ve huzura ihtiyacı var. Her kes için adalet her kes için hukuk. Gücün hukuku değil hukukun gücünü hakim kılalım demokrasimize sahip çıkalım kendi iktidarlarınızın geleceği için kör topal ettiğiniz demokrasimizi heba etmeyiniz. Hiç olmazsa ortak düşüncemiz demokrasi olsun.

urfa çağdaş şanlıurfa urfa chp demokrasi hukuk saygı düşünce
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı