Advert

Okullar ücretsiz otopark oluyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde trafik yoğunluğunu rahatlatmak amacıyla bazı okulların bahçeleri geçici olarak otoparka dönüştürülüyor.

Okullar ücretsiz otopark oluyor
Okullar ücretsiz otopark oluyor Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Suruç ilçe kaymakamı ve Belediye başkan vekili Kenan Aktaş, Trafik sorununu çözmek ve rahatlatmak için ilçede bulunan Namık Kemal ile Çelebi İmam Hatip ortaokulu dahil bazı okulların bahçelerinin geçici olarak ücretsiz araç otoparkı olarak kullanılması için talimat verdi.

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde ilçede denetime çıkan başkan vekili Aktaş, vatandaşlar ile sohbet etti.

Trafik sorununa deginen Başkan vekili Aktaş, "İlçede trafik akışı merkezde yoğunlaşmış durumda. Bu sorunu çözmek için çok yönlü projeler geliştirdik. Çarşı meydanını trafik akışını rahatlatacak şekilde yeniden projelendirdik. Projeler belirlenen sürelerde tamamlanacak ve  trafik sorununu nihai olarak çözeceğimize inanıyorum. Projeler tamamlanana kadar geçici olarak belirlediğimiz bazı okulları geçici süreliğine ücretsiz araç otoparkı olarak kullanımı için talimatlar verdim. Vatandaşların rahatı için geceli gündüzlü yoğun bir mesai harcadığımızın bilinmesini isterim" dedi.

İlçede bulunan çok sayıda aracın yollarda park edilmesi, hali hazırda dar olan yollarda trafiği aksatması nedeni ile verilen bu kararın ilçede trafik akışını rahatlatacagı düşünülüyor.

Emsal teşkil etmesi bekleniyor

Koronavirüs salgını nedeni ile yüz yüze eğitimlerinin EBA kanalları ve internet ortamına taşınırken boş duran okul sahalarının ücretsiz olarak araç kullanımına açılması trafik sorunu yaşayan kentlere örnek uygulanma olunması bekleniyor.

urfa çağdaş şanlıurfa suruç okullar ücretsiz otopark
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı