Advert
Advert

Sokağa çıkma yasağı genelgesi

Sokağa çıkma yasağı için yayımlanan genelge detaylarını merak eden pek çok vatandaş, hafta sonu sokağa çıkma yasağı süreci hakkında detayları öğrenmek istiyor.

Sokağa çıkma yasağı genelgesi
Sokağa çıkma yasağı genelgesi Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Bir nevi gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı olarak da nitelendirilebilecek olan hafta sonu sokağa çıkma yasağı, cumartesi günü akşam 20.00'dan pazar günü saat 10.00'a kadar devam edecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı pazar günü de belirli saatlerde uygulanacak. Diğer taraftan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlar için de sokağa çıkma yasağı, genelgede belirtilen saatlerde uygulanacak. İşte, sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor ve saat kaça kadar sürecek sorusunun cevabı niteliğindeki bazı bilgiler

Sokağa çıkma yasağının detayları İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile Yeni bir karara kadar hafta sonları 10.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlanacak, üretim, imalat ve tedarik zincirleri bundan muaf olacak. Peki, sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasıyla ilgili detaylar...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Türkiye sokağa çıkma yasağı uygulamasına yeniden geçiyor. Kovid-19 tedbirlerine ilişkin yeni genelgeye göre, tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler, 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler belirlenen saatlerde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Peki, sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak? İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri ve yasaklara ilişkin genelge...

Bir süredir yeniden devreye sokulacağı konuşulan sokağa çıkma yasağı uygulaması kesinleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı.” Açıklaması ardından bir araya gelen Cumhurbaşkanı Kabinesi, başta hafta sonu sokağa çıkma yasağı olmak üzere yeni tedbirler aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kovid-19'a ilişkin yeni tedbirleri açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan kararları paylaştı.

Erdoğan, Kabine Toplantısı'nda yapılan istişareler sonunda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Buna göre, hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek. Halen 65 yaş üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek. Alışveriş merkezleri, marketler, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak. Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

Kıraathanelerimizin faaliyetlerini bir süre ara verilecek. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek. Şehirlerimizin, ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. İl hıfzıssıhha kurulları bu sınırlamayı genişletebilecek. Kamu ve özel sektör iş yerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır. Hep birlikte fedakarlık yaparak, inşallah bu salgın musibetinin üstesinden gelerek, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geleceğe bakacağız. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun."

urfa çağdaş içişleri bakanlık sokak yasak saatler hafta sonu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı