Advert

Göbeklitepe Kültür Evi İhaleye Çıktı

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, seçim öncesi ve sonrası vadettiği projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda Sırrın Mahallesi’nde bölgenin sosyal hayatını tamamıyla etkileyecek olan ‘Göbeklitepe Kültür Evi’ projesi ihaleye çıktı.

 Göbeklitepe Kültür Evi İhaleye Çıktı
 Göbeklitepe Kültür Evi İhaleye Çıktı Admin
Advert

İlçenin vizyonuna yön verecek projeler Haliliye’de bir bir hayata geçiriliyor. Bu çerçevede Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın yoğun girişimleri sonucunda ilçede hayat bulacak olan ‘Göbeklitepe Kültür Evi’ projesi için gerekli tüm hazırlıklar tamamlanarak ihalesine çıkıldı.

Yüzde elli Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesi ile hayata geçecek olan büyük proje içinde kütüphane, konferans salonu, gastronomi merkezi ve el sanatları merkezlerini de barındırıyor.  4 kat, 2 bin 900 metrekare kapalı alan ve yaklaşık 4 bin metrekare toplam alana sahip olan Göbeklitepe Kültür Evi tamamlandığında bünyesinde okuma salonları, kitap kafe, kütüphane, fuaye alanları, konferans salonu, mescit, mutfak, atölyeler, sergi salonu ve sınıflar yer alacak.

Birçok ilki bünyesinde bulunduran projede gastronomi merkezi de yer alıyor. Bu merkezde kentin kadim yöresel tatlarının yanı sıra, geniş kültürlerin tatlarına dair de eğitimler verilmesi planlanırken; el sanatları merkezinde ise cam sanatı kursu, porselen sanatı ve ahşap oyma işleme kursuları gibi birçok alanda kurslar verilecek.

urfa çağdaş şanlıurfa göbeklitepe kültürevi kitap cafe okuma salonu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı