Advert

‘Van Balığı’ Buluşması

Van Balığı Gönüllüleri Platformu tarafından bu yıl ikinci kez ‘Van Balığı’nın Tanıtımı’ etkinliği düzenlendi. Etkinlikte misafirleri balık, ayran aşı, bulgur pilavı ikram edildi.

‘Van Balığı’  Buluşması
‘Van Balığı’  Buluşması Admin
Advert

Van’ın değerlerini korumak ve tanıtmak amacıyla kurulan Van Balığı Gönüllüleri Platformu, ‘Van Balığı’nın Tanıtımı’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte davetlilere mangalda pişirilmiş Van Balığı, ayran aşı ve bulgur pilavı ikram edildi. Etkinlikte Van Yöresine ait hikayeler anlatılırken, tarihi açıdan sahip olduğu değerlere de değinildi. Güzel bir atmosferde geçen etkinlik daha sonra ikram edilen semaver çayı ile sona erdi.

Van Kalesi güney tarafında yer alan Horhor Mevkiinde düzenlenen etkinliğe, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Tunçtürk, Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Gökhan Oto, Van Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Yayla, Van Balığı Gönüllüleri Platformu Başkanı Necmi Beyde ve platform üyeleri, Van Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Tayfun Çiftçi ve üyeleri, Mavi Fularlılar ile davetliler katıldı.

‘VAN BALIĞI OLARAK NİTELEMEK DOĞRDUR’  

Etkinliğe misafir olarak katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Tunçtürk, Van Balığı’nın Van için önemli değerlerden olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Etkinlik, konunun önemini vurgulamak açısından gerçekten önemli, güzel de bir etkinlik oluyor. Van Balığı, Van için önemli bir değer. Hem ekonomik açıdan, hem etrafında şekillenmiş olan kültür açısından, hem de sonuç itibari ile birçok insanın besin açığının kapatılması açısından önemli. Çünkü çok değerli protein kaynağı, bu açıdan da çok önemli. Burada özellikle Van Balığı’nın belki ismi etrafında yapılan spekülasyonlar üzerinde durmak gerekiyor. Bilimsel olarak bu sazangillerden bir balık ve bunu özellikle Van Balığı olarak nitelendirmek çok doğru olacaktır. Hem Van’a kültürel açıdan katkıda bulunmak için, hem de bilimsel bir yanlışı gidermek açısından önemli olacaktır. Ekonomik açıdan çok önemli, binlerce ton avlanan bir balık, çeşitli şekillerde işlenmesi de ekonomik açıdan çok büyük bir girdi sağlayacaktır.”

‘AMACIMIZ VAN’IN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAK VE TANITMAK’

Daha sonra konuşan Van Balığı Gönüllüleri Platformu Başkanı Necmi Beyde ise düzenlemiş oldukları etkinliği geleneksel hale getirip Van Balığının ismini ve önemini gelecek nesillere aktarmak istediklerini ifade ederek, “Van Balığı Gönüllüleri olarak bu yıl etkinliğin ikincisini düzenliyoruz. Van Balığı Gönüllüleri yaklaşık bir yıla yakındır sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen bir grup. Grubumuzun içinde Van Fotoğrafçılar Derneği, Mavi Fularlılar olarak aynı çatı altında birleştik. Hepimizin tek hedefi var o da Van’ın değerlerine sahip çıkmak ve tanıtmak. Atadan gelen Van Balığının ismini yaşatmaktır.”

urfa çağdaş şanlıurfa van balığı tanıtım etkinlik ayran aşı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı