Advert

Barış Pınarında Tarım ve Hayvancılığa Büyük Destek

Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütlerinin işgalinden arındırılarak sosyal ve ekonomik hayatın yeniden inşa edildiği Telabyad ve Resulayn’da tarım ve hayvancılıkla iştigal eden çiftçilere, Şanlıurfa’dan bölgeye giden teknik ekipler yol göstermeye devam ediyor.

Barış Pınarında Tarım ve Hayvancılığa Büyük Destek
Barış Pınarında Tarım ve Hayvancılığa Büyük Destek Admin
Advert

Mahalli Meclislere bağlı Ziraat Üyelerinin de katılımıyla bölgedeki tüm köyleri tek tek ziyaret eden teknik ekipler, bir yandan çiftçi kayıt sistemine veri girişi sağlarken diğer yandan da ziraat, bahçecilik ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere danışmanlık hizmeti veriyor.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) bünyesinde, Telabyad’da çalışmalarını sürdüren Tarım ve Hayvancılık Koordinatörlüğüne bağlı Ziraat Mühendisleri ve diğer teknik danışmalar, ziyaret ettikleri zeytin ve meyve bahçelerinde hastalık ve zararlı kontrollerini yaparak, üreticilere tavsiyelerde bulunuyor.

Rasulayn’da da aynı şekilde tarım ve hayvancılık alanında yerel kuruluşlar koordinesinde danışmanlık ve teknik destek sağlayan Tarım ve Hayvancılık Koordinatörlüğü, bölgede Tarım Kredi Kooperatifi alım garantisinde yetiştiricilik yapılması için yetkililer ve çiftçi temsilcilerini bir araya getirdi.

Rasulayn Mahalli Meclisinde Rasulayn Ziraat Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Dış Ticaret Direktörü Enes Şişman, Hammadde Satınalma Müdürü Uğur Tiryaki, Resulayn Tarım Koordinatörü Şükrü Erdem, Rasulayn Meclisi Ziraat Üyesi Ömer El Hammudi, Rasulayn Meclisi Ticaret Üyesi Ahmet Abdulhay ve Rasulayn Sivil Ticaret Erbabı Habbo El Haddar’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye’de Tarım Kredi Kooperatiflerinin çalışma yöntemleri, yetiştiricilere yönelik sertifikalı tohum, gübre ve ürün satın alımı gibi konularda bilgiler verildi.

Bölgeye yapılacak 2020-2021 yılı tarımsal katkılar ve ürün çeşitleri hakkında karşılıklı bilgi alış-verişinin yapıldığı toplantıda, bölgede ekilecek ürünlerin Tarım Kredi Kooperatifi tarafından yapılacak protokol çerçevesinde alım garantisinde olduğu belirtildi. Alım garantisi verilecek ürünlerin genel olarak; Patates, soğan, sarımsak, mercimek, kimyon, çörek otu, sumak, ayçiçeği, zeytin, zeytinyağı veya bölgesel endemik ürünler olduğu belirtildi.

Bölgenin ihtiyaçları ve sorunlarının da dinlendiği toplantıda, Tarım Kredi Kooperatifi ile karşılıklı protokol imzalayacak yetiştiriciler ile iletişim sağlamak için Rasulayn Ziraat Müdürlüğünün saha çalışmasına başlaması kararlaştırıldı.

urfa çağdaş şanlıurfa urfa haberleri barış pınarı telabyad resulayn hayvancılık tarım
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı