Advert

Şehit Aileleri ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Verildi

Şanlıurfa Valiliğinde, vatanımız ve milletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin yakınlarına ve kahraman gazilerimize Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” düzenlendi.

Şehit Aileleri ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Verildi
Şehit Aileleri ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Verildi Admin
Advert

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali Erin: Şehadet Makamının Üzerinde Makam Yok

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından törenin açış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Eylül Gaziler Günü öncesinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreninin çok anlamlı olduğunu belirterek, bu yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle, topluca Gaziler Günü etkinliği düzenlenemeyeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye’nin tüm illerinde aynı anda bu vatan için şehit düşen kahramanlar ve gaziler için hazırlanan Devlet Övünç Madalyalarının takdim edildiğini hatırlatan Vali Erin, “Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyorum, Allah mekanlarını cennet eylesin. Kahraman gazilerimizden ahirete intikal etmiş olanlara da yine rahmet diliyor, hayatta olan ve bizleri bir arada tutan değerleri yaşatan gazilerimizi de saygı ve hürmetle selamlıyor, onlara da Cenab-ı Allah’tan hayırlı, uzun ömürler diliyorum.” diye konuştu.

Şehitlik ve gaziliğin önemine dikkat çeken bir konuşma yapan Vali Erin, “Hangi kademede, hangi görevde olursak olalım, işimizi en iyi şekilde yerine getirerek, kutsal değerlerimize sımsıkı sarılarak şehitlerimize karşı borcumuzu ifa etmek zorunda olduğumuzu sürekli hatırlamamız gerekiyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehit aileleri ve gazileri tebrik eden Vali Erin, şunları ifade etti: Şehadet makamının üzerinde makam yok ve o ödülün üzerinde ödül yok. Ama bunun bir nişanesi, devletimizin bu fedakârlığı göstermiş olan ailelerimize saygısının ifadesi olarak bugün bu madalyaları sizlere tevcih ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Konuşmaların ardından Şehit Topçu Onbaşı Abdulselam Halat, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş, Şehit Topçu Er Menduh Çelik ve Şehit Mahalle Bekçisi İbrahim Kete’nin aileleri ile Gazi P. Astsubay Üstçavuş Fatih Özdemir, Gazi P. Uzman Onbaşı Mehmet Davut Taş, Gazi Piyade Er Cihan Dağ, Gazi J. Uzman Onbaşı Murat Sevinç ile Vazife Malulü Orhan Dağ’a, 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi önerisi üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Ödül Madalyaları takdim edildi.

urfa çağdaş şanlıurfa şehit aileleri devlet övünç madalyası gaziler günü
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı