Advert

Akçakala'de çağrı merkezi temeli atıldı

Akçakale’de istihdama yönelik projeler geliştirip, yatırımcıları ilçeye davet eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın girişimleri ile bin kişinin istihdam edileceği çağrı merkezinin temeli atıldı. “Özellikle genç kız ve erkeklere inşallah ekmek kapısı yaratacağız” diyen Başkan Yalçınkaya, işsizlikle mücadeleye ara vermeyeceklerini söyledi.

Akçakala'de çağrı merkezi temeli atıldı
Akçakala'de çağrı merkezi temeli atıldı Admin
Advert

Başkan Mehmet Yalçınkaya, ilçede daha önce görülmemiş bir istihdam seferberliği başlattı. Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkarak hayal olarak görülen projeleri de hayata geçiren Başkan Yalçınkaya, ilçedeki işsizlik sorununa el atmaya devam ediyor. Daha önce 100 kadına istihdam sağlayan Başkan Yalçınkaya’nın yatırımcılara yaptığı çağrı karşılığını buldu. İlçede binlerce kişinin dört gözle beklediği iş imkanının yaratılmasına öncülük eden Başkan Yalçınkaya’nın girişimleri ile çağrı merkezi inşaatına başlanıldı. Yeşerti kırsal Mahallesinde, bin kişinin istihdam edileceği çağrı merkezinin inşaat çalışmalarını Başkan Yalçınkaya, beraberinde yatırımcılar ve Belediye Meclis Üyelerinden Abdürrezzak Büyükaslan, Hasan Takkuş ve Mehmet Başak ile birlikte inceledi.

“AKÇAKALELİ İŞSİZLERİN DERDİNE DERMAN OLACAĞIZ”

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Yalçınkaya, yeni istihdam alanlarının da yaratılacağını belirterek, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Akçakale’nin, sınırdaki yıldız ilçemizin teknik, hizmet manasında bir eksikliği kalmadı. Bundan sonra tek hedefimiz özellikle genç işsizlerimiz, çok büyük bir işsizlik grubu var. 4 bin kişi belediyeden iş bekliyor. Bunları dikkate alıp İstanbul’dan dünyanın her yerinden buraya yatırımcıları çekmek. Bugün bunlardan birisi, dışarıdan bir yatırımcı çağrı merkezi; 2 bin 100 metrekare alan üzerine kurulu bin kişi çalıştırılacak ve 20 milyon TL yatırım ile bu hizmeti gerçekleştirecek. Özellikle burada genç kız ve erkeklere inşallah büyük bir iş imkanı, ekmek kapısı, büyük bir fırsat yaratacağız. Bunun  gayreti içerisindeyiz. Bugün ilk adımını atıyoruz. İnşallah yakın bir tarihte bunun devreye alınmasıyla hiç olmazsa bu işsizlik felaketine, bu işsizlik yangınına bir su serpmiş olacağız. Önümüzdeki aylarda da inşallah Arap yatırımcıları buraya davet edeceğiz. Burada yatırımcılara bir imkan yaratıp Akçakaleli işsizlerin sıkıntılarına derman olmaya çalışacağız.” 

Başkan Yalçınkaya, açıklamasının sonunda çağrı merkezinin Akçakale’ye hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

Öte yandan çağrı merkezinin tamamlanmasının ardından, merkezde çalışacak personellerin eğitimleri de Akçakale Belediyesi’nin desteği ile belediye konferans salonunda gerçekleştirilecek.

urfa çağdaş şanlıurfa akçakale çağrı merkezi temel atma istihdam
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı