Advert
Advert

Suriyelilere sağlanan imkan Tarım İşçilerine de sağlansın

Kırboğa: Suriyelilere Sağlanan Konteynırlar, Mevsimlik Tarım İşçilerine de Sağlansın. Gelecek Partisi yönetimi, Ankara'nın Polatlı ilçesinde kum fırtınasından etkilenen Şanlıurfalı mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

Suriyelilere sağlanan imkan Tarım İşçilerine de sağlansın
Suriyelilere sağlanan imkan Tarım İşçilerine de sağlansın Admin
Advert

Aziz Budak- Urfa Çağdaş/

Ziyarette Gelecek Partisi Şanlıurfa Kurucu üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Şükrü Kırboğa’nın yanı sıra Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Feramuz Üstün, Gelecek Partisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanı Seren Yıldız, Gelecek Partisi İl Gençlik Kolları Başkanlık Kurulu Üyesi Tolga Uslu hazır bulundu. İşçilerin sorunları dinledi, raporlar tutuldu.

Yapılan çalışmalarla ile bilgi veren Gelecek Partisi Şanlıurfa Kurucu üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Şükrü Kırboğa, yaptığı açıklamada,”Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu, bizleri Ankara Polatlı’daki çalışan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etmeye gönderdi. Bölgeyi dolaştık, vatandaşların sorunlarını dinledik. 2 ay önce partimizin mevsimlik tarım işçilerine yönelik hazırladığı bir rapor var, sayın Genel başkanımıza sunduk. Türkiye’de yaklaşık 485 bin mevsimlik tarım işçisi bulunuyor. Türkiye’de 42 ile dağılıyor. 7-8 ay çalışıyorlar. Yoğun olarak Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman illerinden giden işçiler oluşturuyor.

GELECEK PARTİSİ, ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Hükümete şu önerimiz olmuştu. Suriyelilere sağlanan konteynırlar, mevsimlik tarım işçilerine de sağlansın. Alt ve üst yapıları kurulmalı, sağlık ocağı olmalı ve okula giden öğrencilerin belediye, valilik ve milli eğitim koordinasyonunda çalışmaya geldiği okuldaki en yakın eğitim yuvasına göndermeli ki çocuklar eğitimden geri kalmasın. En Önemli yapılması gereken kalıcı bir konteynırların oluşturulması; çünkü mevsimlik tarım işçileri 20 yıldır aynı yere gidiyorlar. Bazı istatistiklere göre Yüzde 15’i çocuklar çocuk felci geçiriyor soğuktan. Bir nesil bile bu süreçten etkileniyor.”dedi.

SORUNLARA YÖNELİK RAPORLAR HAZIRLADIK

Kalıcı çözümlerin oluşturulması gerektiğini belirten Kırboğa, şöyle konuştu:“3-4 gün önce Polatlı’da meydana gelen kum fırtınasından dolayı birçok çadır hasar gördü, AFAD bir kısmına çadır dağıttı, bir kısmı çadır bekliyor. Gelecek Partisi heyeti olarak bölgede bir çalışma yaptık. 30 çadırlık bir köye gittik. Orada 12 çadır hasar görmüş durumda. Belediye ve diğer kurumlar az da olsa birtakım yardımlar gerçekleştirmişlerdir. Çözüm bu değil, kalıcı çözümlerin oluşturulması gerekiyor. Konteynır kentlerin kurulması, bu insanları 21. Yüzyılda insani şartlarda ortamların oluşturulması gerekiyor. geçmiş olsun dileklerimizi ilettik, sorunlarını dinledik.”

urfa çağdaş gelecek partisi tarım işçileri sorun
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı