Advert

2020 yılı pamuk ve mısır biçim ücretleri açıklandı

Şanlıurfa’da 2020 yılı hasat dönemi için mısır ve pamuğun makineli ve elle toplama ücretleri açıklandı.

2020 yılı pamuk ve mısır biçim ücretleri açıklandı
2020 yılı pamuk ve mısır biçim ücretleri açıklandı Admin
Advert

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Hikmet İpar Başkanlığında Şanlıurfa Ziraat Odası’nda gerçekleştirdiği telekonferans toplantı ile Şanlıurfa il sınırları içinde 2020 yılı mısır ve pamuğun makineli ve elle toplama ücretleri belirlendi.

 Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulunun aldığı karar doğrultusunda pamuğun makineli hasadı il sınırları içerisinde nakliye dahil dönüm fiyatı balyasız 150 TL, balyalı ise 200 TL olarak belirlendi. Pamuğun elle hasat ücreti kilogram başına pamuğun randımanına göre değişecek. Buna göre 39-40 randıman pamuğun kilogramı 650, 37-38 randıman olan pamuk 620 ve 35-36 randıman olan pamuk ise 570 olacak. Mısır biçimi fiyatı ise dönüm başına çırçırlı 32 TL olurken çırçırsız 31 TL olarak belirlendi.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Ziraat oda başkanları tele konferansla katılırken Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, Biçerciler Dernek Başkanı Faruk Polat ve Biçerciler dernek başkan yardımcısı Yasin Aygün hazır bulundu.

Yapılan toplantı sonucunda açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, " Çiftçilere ve tarım işçilerine kazançlı, bereketli bir sezon diliyorum. Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ile yaptığımız telekonferans toplantısı sonucunda pamuk toplama ve mısır biçim ücretlerini belirledik. Tarım çalışanlarına ve sektörde emek veren herkese hayırlı olmasını dilerim" dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa pamuk biçer biçim fiyat çiftçi ziarat odası
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı