Advert

Koronavirüs Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgınını engellemeye yönelik tedbir ve denetimlerin aralıksız sürdürüldüğü Şanlıurfa’da, Kurban Bayramının ilk üç gününde toplam 1025 işyerinde hijyen ve fiyat denetimi yapıldı. Maske ve sosyal mesafe ihlallerini de affetmeyen ekipler, kuralları ihlal edenlere para cezası uygulamaktan çekinmedi.

Koronavirüs Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor
Koronavirüs Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor Admin
Advert

Urfa Çağdaş/ Şanlıurfa Valiliği koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir ve İlçe Belediye Zabıtaları, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri ile sağlık personelinin görev aldığı denetimlerde, halkın yoğun olarak girip çıktığı işyerlerinde alınması zorunlu olan tedbirler incelendi.

İşyeri sahipleri ve çalışanlarına koronavirüs tedbirleri kapsamında uymaları zorunlu olan kuralların hatırlatıldığı denetimlerde, müşterilerle olan ilişkilerde fiziki mesafe kuralına uyulması, maskesiz müşteri kabul edilmemesi ve dezenfektan kullanımı gibi konular hatırlatıldı.

Zabıta, Polis ve Jandarma araçlarından koronavirüs tedbirine karşı maske takılmasının zorunlu olduğunun hatırlatan anonsların yapıldığı il genelinde, ilçe ve şehiriçi toplu taşıma araçları da denetlenmeye devam ediyor.

Bayramda Denetimler Devam Etti

Şanlıurfa merkez ve tüm ilçelerde aralıksız devam eden uyarılara rağmen maske ve fiziki mesafe kurallarını ihlal edenler de Kurban Bayramında denetim ekiplerine takıldılar.

Kurban Bayramının ilk üç gününde 494 kişiye 444 bin 600 TL para cezası uygulanırken, 34 kişiye ise fiziki mesafe kuralını ihlalden dolayı 71 bin 246 TL para cezası yazıldı. Koronavirüs pozitif tanısı konan vakaları da karantinaya alındıkları adreslerde belirli aralıklarla takip eden ekipler, karantina kuralını ihlal eden 2 kişiye de 3 bin 150’şer TL para cezası uygulayarak adli ve idari işlemler başlattı.

urfa çağdaş şanlıurfa korona virüs denetim işyeri fiyat denetimi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı