Advert

Harran Üniversitesi Voleybol Milli Takımına Sporcu Yetiştiriyor

Harran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük bölüm başkanı aynı zamanda U18 voleybol Milli Takımı yardımcı antrenörü Doç. Dr. Yakup Aktaş, Milli Takıma sporcu yetiştiriyor.

Harran Üniversitesi Voleybol Milli Takımına Sporcu Yetiştiriyor
Harran Üniversitesi Voleybol Milli Takımına Sporcu Yetiştiriyor Admin
Advert

Bu kapsamda İlköğretim okullardan fiziksel özellikleri voleybola uygun olan öğrenciler seçilerek, BESYO öğrencileri ile nezaretinde yıl boyunca üniversitenin Osmanbey Yerleşkesi kapalı spor salonunda voleybol antrenmanları yapılıyor. Bir yıl gibi kısa süre zarfında 3 sporcu U-17 milli takım kampına gönderildi. Aynı zamanda liseye geçecek sporcular, Ankara’ya Türkiye Voleybol Federasyonu spor lisesi sınavına gönderilerek bu alanda üst düzey takımların alt yapılarında yetişme fırsatları veriliyor.

Öncelikli amaçlarının Milli Takıma sporcu yetiştirmek olduğunu belirten Harran Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yakup Aktaş; “Şanlıurfa nüfusunun %35’i 5-19 yaş aralığındadır. Bunu fırsat bilip, fiziksel özellikleri voleybola uygun olan çocuklarımızı bularak yetenekli olanları seçiyoruz. Üniversite öğrencilerimiz ile birlikte bu gençlerimize yıl boyunca voleybol eğitimi veriyoruz. Şanlıurfa’da voleybolun altyapısındaki boşluğu doldurarak çocuklarımızın hayatlarına dokunmak istiyoruz. Ayrıca bu projenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri için fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

Genç yetenekleri ortaya çıkararak gençlerimizi milli takıma kazandırmaya çalışıyoruz

Sporun tabana yayılması amacıyla çeşitli aktivitelere imza atmaya devam ettiklerini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; Üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öncülüğünde yapmış olduğumuz proje ile ilimizde bulunan yetenekli gençlerimizi yetiştirip, Milli Takıma kazandırmayı amaçlıyoruz.

Sporun tabana yayılması ve gelişmesine katkı sağlamak, sağlıklı nesiller yetiştirebilme adına büyük bir adımdır. Bu girişime katılarak, Şanlıurfalı gençlerimizi spora kazandırmak, üniversitemiz adına gurur verici bir durumdur. Gençlerimizi Milli Takıma kazandırmak için gösterdiği gayretlerinden ötürü Doç. Dr. Yakup Aktaş Hocamıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

urfa çağdaş şanlıurfa harran üniversitesi milli takım sporcu yetiştirme antrenör
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı