Advert
Advert

Vakalarla ilgili Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama

Bazı yayın organlarında Şanlıurfa’da vakaların artışı yönünde çıkan haberler üzerine Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Vakalarla ilgili Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama
Vakalarla ilgili Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bugün (13.06.2020) bazı basın yayın organlarında yayınlanan “Şanlıurfa’daki Vakaların Artış Sebebiyle İlgili İlginç İddia!” başlıklı haberle ilgili olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 

Mart ayından itibaren ülkemizde ve dolayısıyla ilimizde görülmeye başlayan Koronavirus (COVID-19) hastalığının yayılmasına engel olmak amacıyla, koruma ve kontrol önlemleri Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yapılmaktadır.

Bu mücadelenin önemli bir kısmını pozitif vakaların filyasyon işlemleri oluşturmaktadır. Saha filyasyon ekipleri tarafından yapılan işlemler, Sağlık Bakanlığımızın bilgi sistemleriyle elektronik olarak yakından takip edilebilmekte ve özellikle temaslılara ulaşma oranları ve süreleri izlenmektedir. İlk günden itibaren tüm ilçelerimizin ihtiyacına göre planlama yapılarak filyasyon ekipleri oluşturulmuş ve ihtiyaç durumuna göre ekip sayısında revizyonlara gidilmiştir.

Hali hazırda; Eyyübiye ilçemizde 21, Haliliye ilçemizde 23 ve Karaköprü ilçemizde 15 olmak üzere, ilimiz genelinde toplam 182 ekip ile yürütülen aktif filyasyon işlemleri sonucunda, filyasyon oranı yüzde 100’lerde seyretmekte olup, söz konusu haberde geçen filyasyon ekiplerinin yarı yarıya azaltıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. 

Kontrollü sosyal hayata geçişin başladığı dönemde, halkımızın da desteğiyle “Maske, Mesafe ve Hijyen” konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ile bu dönemin de üstesinden gelinecektir. İlimiz sağlık camiası, koronavirus salgınıyla gerekli mücadeleyi vermeye dün olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

urfa çağdaş şanlıurfa il sağlık vaka açıklama koronavirüs filyasyon maske mesafe
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı