Advert

Aydınlık; Çiftçinin Bir Suçu Yok, Zararı Karşılayın

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Siverek’te çıkan yangınlarla alakalı konuştu.

Aydınlık; Çiftçinin Bir Suçu Yok, Zararı Karşılayın
Aydınlık; Çiftçinin Bir Suçu Yok, Zararı Karşılayın Admin
Advert

Yangınların sebebinin belli olduğunu dile getiren Aydınlık, “Son günlerde özellikle Siverek’ten çok fazla telefon alıyorum. Çıkan yangınlar çiftçimizi perişan etmiş durumda. Ekinler daha kaldırılmadan elektrik direklerinden kaynaklanan yangınlar yüreğimizi yakıyor. Düşünün para harcıyorsunuz, emek veriyorsunuz, gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz ama ekini kaldırmadan ‘ihmaller zinciri’ tüm emeğinizi saatler içerisinde yok ediyor. Bu zararlar bir an önce tespitinin yapılarak ihmalde sebebi olanlar tarafından karşılanmalı. Sonuçta çiftçinin bir suçu yok” dedi.

YA YATIRIM YAPIN YA DA ONARIMLARI VAKTİNDE GERÇEKLEŞTİRİN

Bölgede birçok noktada elektrik direklerinin eski olduğunu kaydeden Aydınlık, “Şanlıurfa maalesef genel olarak elektrik sıkıntısı yaşıyor; ancak kırsal bölgelere gittiğimiz zaman görüyoruz ki elektrik direklerinin, hatların ayakta duracak hali yok. Eğer bu bölgenin elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ ise o zaman ya yatırım yapacak ya da onarımları vaktinde yapacak. Bu iş bu kadar basit. Eğer bir sıkıntı varsa, eksiklik varsa, aksayan bir durum varsa bu durumu Enerji Bakanı ile bölgenin iktidar partisi milletvekilleri ile paylaşacaklar. Vatandaşa zulüm etmenin bir anlamı yok” diye sözlerine devam etti.

ÇİFTÇİNİN İKİ ELİ YAKALARINDA OLACAK

CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın bugün yapmış olduğu basın açıklamasındaki ifadelerini hatırlatan Aydınlık, “Sayın Orhan Sarıbal bir haftadır bölgede çalışmalar yapıyordu, bugün yapmış olduğu ziyaretlerle alakalı notlarını Genel Merkez’imizde basın açıklamasıyla duyurdu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde elektrik dağıtım şirketine çiftçilerin isyan ettiğini kendisi de iletti. Bizim bugünlerde yaşadığımız yangınların benzerleri Mardin Derik’te de yaşanıyor, durum aynı. Bir kez daha ifade ediyoruz; devlet ve özel şirket arasındaki sıkıntıları, eksiklikleri, aksaklıkları vatandaşa yansıtmayın. Çiftçinin iki eli bu dünyada da öbür dünyada da yakalarında olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

urfa çağdaş şanlıurfa siverek anız yangını ekim yangını zarar çiftçi chp milletvekili aziz aydınlık
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı