Advert
Advert

Ömer Öcalan Yediemin Otoparkların sorunlarını TBMM’ye taşıdı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması amacıyla TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Yediemin otoparkı işletmecilerin sorunlarını dile getirdi.

 Ömer Öcalan Yediemin Otoparkların sorunlarını TBMM’ye taşıdı
 Ömer Öcalan Yediemin Otoparkların sorunlarını TBMM’ye taşıdı Admin
Advert

Milletvekili Ömer Öcalan’ın TBMM’ye verdiği o soru önergesi:

Aziz Budak- Mehmet Toprak-Urfa Çağdaş/

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından Anayasa’nın 98’inci İçtüzüğün 96’ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Ömer ÖCALAN - Şanlıurfa Milletvekili

Şanlıurfa'da çeşitli nedenlerle el konularak yediemin otoparkına çekilen araçların, otopark ücretleri araçların değerini aştığı için sahipleri tarafından alınmayan 800 civarındaki araç ve motosikletler çürümeye başladı. Yediemin otopark işletmelerinin ifadelerine göre; yaklaşık 10 ile 20 yıllık araçlar otoparkta bulunuyor ve bu araçların otopark ücretleri değerini 3 kat aşmaktadır. Zaman zaman ihaleye çıkarılan araçlar olsa da giden araçların yerine 3 katı araç gelmektedir.

Ayrıca sayıları her geçen gün artan icralık araçlar nedeniyle artık yediemin otoparkında yer kalmamıştır. Basına yansıyan bilgilere göre Şanlıurfa’da 40 dönüm arazi üzerine kurulu otoparkta 800 araç ve 4 bin motosiklet bulunmaktadır. Yediemin otoparkı işletmecileri ise bu araçların ihale yoluyla satışa çıkarılmasını istemektedir. Ancak ilgili kurumlar tarafından da sorunun kalıcı bir şekilde çözülmediği için, sorun her geçen gün daha da büyümektedir.

Bu bağlamda;

  1. Şanlıurfa'da çeşitli nedenlerle el konularak yediemin otoparklarında çürümeye terk edilen, çekilen araçların satışı ile ilgili bir işlem yapılacak mıdır?
  2. Söz konusu araçların satışı ile ilgili kalıcı bir çözüm üretilmemesinin gerekçesi nedir?
  3. Söz konusu araçların satışı yapılmayacaksa yedieminlere yüklenmiş olan maliyetin karşılanması için bir işlem yapılacak mıdır?
  4. Şanlıurfa’da yediemine bırakılan araçların toplam sayısı kaçtır? Son 10 yılda ihale yoluyla kaç aracın satışı yapılmıştır?
urfa çağdaş şanlıurfa hdp milletvekili ömer öcalan yedi emin otopark icra satışı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı