Advert

Harran Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 27. Sıraya Yükseldi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarınca (ÜniAr) Türkiye’de devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri performanslarına göre sıralamak amacıyla gerçekleştirilen “Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) 2020 sonuçlarına göre Harran Üniversitesi 26 sıra birden yükselerek 27. sırada yer aldı.

Harran Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 27. Sıraya Yükseldi
Harran Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 27. Sıraya Yükseldi Admin
Advert

Başarı grafiğini her geçen yıl üst sıralara taşıyan Harran Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarınca (ÜniAr) Türkiye’de devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri performanslarına göre sıralamak amacıyla gerçekleştirilen “Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) 2020” sonuçlarına göre 2006 yılından önce kurulan üniversiteler arasında geçen yıla oranla 26 sıra birden yükselerek 53’üncü sıradan 27’inci sırada yükselmiştir. Fakülte puanlamaları bazında ise Harran Üniversitesi, DÜS-2020 Fen-Edebiyat fakülteleri sıralamasında ilk 3’te yer aldı.

YÖK-Akademik ve YÖK istatistikten alınan güncel öğretim elemanları verilerinin kullanıldığı rapor; proje, araştırma, yayın, tebliğ, tasarım, sergi, patent, atıf, ödül olmak üzere 9 kritere göre hazırlanıyor. Bu veriler baz alınarak 2020 yılı için yapılan açıklamada devlet üniversiteleri sıralamasında, Üniversitelerin akademik teşvik komisyonları tarafından onaylanan puanları ile YÖK tarafından yayınlanan öğretim üyesi verileri kullanılıyor.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, emek veren öğretim üyelerini tebrik ederek bu başarıdan dolayı kendilerini kutladı. Üniversite olarak her yıl daha üst sıralarda yer almanın asıl hedefleri olduğunu belirtti.

urfa çağdaş şanlıurfa harran üniversitesi sıralama eğitim fakülteler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı