Advert

Başkan Baydilli Kan Bağışı Etkinliğine Katıldı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Harran Üniversitesi Bilim ve İnovasyon Kulübü ile Şanlıurfa Kızılay Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kan bağışı etkinliğine katıldı. Başkan Baydilli, Türkiye ortalaması yüzde 1 olan kan bağışı oranının artırılması gerektiğini söyledi.

Başkan Baydilli Kan Bağışı Etkinliğine Katıldı
Başkan Baydilli Kan Bağışı Etkinliğine Katıldı Admin
Advert

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Harran Üniversitesi Bilim ve İnovasyon Kulübü ile Şanlıurfa Kızılay Müdürlüğü işbirliğinde Osmanbey yerleşkesinde düzenlenen kan bağışı etkinliği katılarak kan bağışında bulunan öğrencilerle sohbet etti.

Kan bağışının öneminden bahseden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Türkiye’de ortalaması düşük olan kan bağışının arttırılması gerektiğini söyledi.

Başkan Baydilli, “Harran Üniversitesi Bilim ve İnovasyon Kulübü ile Şanlıurfa Kızılay Müdürlüğünün Osmanbey kampüsünde başlattığı kan bağışı kampanyasını ziyaret ettik. Öğrencilerimizle sohbet ederek kan bağışının önemini konuştuk. Türkiye’de yüzde 1 olan kan bağışının arttırılması gerekiyor. Çünkü bu rakam Türkiye ortalamasının çok altındadır. İnşallah yapılacak bu tür etkinliklerle Kan bağışı ortalaması yükselir. Çünkü sadece insan vücudunda bulanan kan, ihtiyaç durumunda birçok insanın yaşamına devam etmesini sağlıyor” dedi.

Kan bağışı kampanyasının üniversitede başlatılmasının önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Metin Baydilli, Öğrencilerin yoğun bir şekilde kan bağışında bulunmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

urfa çağdaş şanlıurfa karaköprü kan bağışı kızılay
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı