Advert
Advert

Sanatçı Abdullah Balak Mezarı Başında Anıldı

Şanlıurfa'nın müzik ve halk oyunları alanındaki değerlerinden ünlü bestekar Abdullah Balak, ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı.

Sanatçı Abdullah Balak Mezarı Başında Anıldı
Sanatçı Abdullah Balak Mezarı Başında Anıldı Admin
Advert

Şanlıurfa'da müzik anlamında önemli bir yeri olan ve 2017 yılında vefat eden Abdullah Balak, mezarı başında sevenleri tarafından anıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni mezarlıkta düzenlenen törene; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Faruk Bayuk, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, gazeteci yazar Sabri Dişli, Hüseyin Güzel, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı İsmail Demirkol, Musiki Cemiyet Eski Başkanı Musa Kaldı, Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü Necmi Karadağ, Konservatuar Şube Müdürü Ahmet Dağlar ve Abdullah Balak'ın yakınları ile sevenleri katıldı.

Anma töreninden sonra Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü tarafından Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi'nde Abdullah Balak halk oyunları dersliğinin açılışı gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan, Abdullah Balak'ın yakın arkadaşı Hasan Fehmi Hayırlı, "Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e ve Büyükşehir Belediyemize bu derslik için çok teşekkür ediyoruz. Abdullah Balak hocamızı anmak ve onun adını bir dersliğe vermek bizim için çok önemliydi" diye konuştu.

urfa çağdaş şanlıurfa sanatçı abdullah balak anma bestekar
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı