Advert
Advert

Bebek Ölümlerini Azaltmak için Eğitimler Devam Ediyor.

Sağlık Bakanlığımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün onayıyla Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından ilimizde bulunan Kamu, Özel ve Üniversite Hastanelerimiz personellerine Bebek ölümlerini azaltmak için 3 gün süren Yenidoğan Canlandırma Eğitimi (NRP) yapıldı.

Bebek Ölümlerini Azaltmak için Eğitimler Devam Ediyor.
Bebek Ölümlerini Azaltmak için Eğitimler Devam Ediyor. Admin
Advert

İl Sağlık Müdürümüz Doç.Dr. M.Emre ERKUŞ açılış konuşmasında;  yenidoğan ölümlerin azalmasında NRP eğitiminin öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek, bu eğitimler sayesinde ülkemizdeki yenidoğan ölümlerinin büyük oranda önlenebileceğini söyledi. Yeni doğan bebeğe dokunacak tüm sağlık personellerinin yeni doğan canlandırma eğitiminin almaları temel hedefimizdir dedi.

Bu eğitimler kapsamında 17-21 Şubat 2020 tarihleri arasında Halk Sağlığı Başkanlığı konferans ve eğitim salonlarında Eğitici Eğitimi, Kurs Sorumlusu Eğitimi ve Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Eğitimler Doç.Dr. İlker GÜNAY başkanlığında, Prof.Dr. Özlem BEKEM SOYLU, Prof.Dr İnci KARA, Doç. Dr. Çiğdem ÖMÜR ECEVIT, Uzm. Dr. Rüya ÇOLAK, Uzm. Dr. Ezgi Yangın ERGON, Dr.Boğachan AYTEKIN, Dr. Canan DOGAN, Dr. Ufuk Bayraktar, Dr. Mehmet Şerif DEMİR, Ebe Hatice AYDIN, Ebe Hülya BAYIR, Hemşire Mevlüde YAZIGAN tarafından verilmiştir.

Bu programlar ile birlikte Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Yenidoğan Canlandırma Eğitimini kendi bünyemizde gerçekleştirebilecek bir il olma yolunda büyük bir aşama kaydetmiştir.

urfa çağdaş şanlıurfa sağlık bebek ölümler halk sağlığı yenidoğan
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı