Advert
Advert

Bahçelievler Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe İnşaatı Başladı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Haliliye ilçesinde yapımına başlanacak olan Bahçelievler Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe Projesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Bahçelievler Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe İnşaatı Başladı
Bahçelievler Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe İnşaatı Başladı Admin
Advert

Eski binanın yıkım işlerinin tamamlandığı alanda, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü İbrahim Halil Alp ve yüklenici firma sorumlularından çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Erin, 3 bin 932 metrekare alanı bulunan merkezde bir de spor salonu yapmayı planladıklarını söyledi.

Vali Erin’in talimatlarıyla, halkın ve gençlerin talepleri de dikkate alınarak hazırlanan projenin içerisinde; güzel sanatlar, inovasyon, görsel sanatlar, zeka oyunları ve değerler atölyeleri bulunacak.

Toplam 800 metrekare kapalı alana sahip, iki kattan oluşacak projenin zemin katında dört adet atölye, idari birimler ve gençlik merkezi, birinci katta ise dijital kütüphane, klasik kütüphane ve kafe yer alacak.

Şanlıurfa Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesindeki merkezi konumu nedeniyle gençlerin uğrak yeri olan Bahçelievler Gençlik Merkezi’nin yaklaşık 50 bin üyesi bulunuyor.

Gençlik Merkezi Hizmetleri:

Bahçelievler Gençlik Merkezi’ndeki atölyelerde çok farklı alanlarda eğitimler veriliyor. Binlerce gencin zaman geçirdiği güvenli bir mekan olan merkezin atölyelerinde verilen eğitimlerin bazıları şöyle:

Güzel Sanatlar Atölyesi: Bağlama, gitar, ney, ritim, keman eğitimleri, koro çalışmaları ve Türk Halk Müziği yarışmaları hazırlıkları.

İnovasyon atölyesi: Bilişim üzerine çok yönlü eğitimler, bilgisayar kullanımı, ofis programları kullanımı başta olmak üzere, Kodadı 2023 eğitimleriyle oyun ve animasyon hazırlama, 3D tasarım yapma ve 3D yazıcı kullanımı, İHA ve drone eğitimi (simülatör ve gerçek uygulamalı), robotik eğitimi (LEGO araçları ve endüstriyel modellerle),  web tasarımı (kodlama ve programcılık), mobil uygulama geliştirme dallarında eğitim veriliyor. Bu atölyede zaman zaman belirli konularda gençlerin münazara yapmaları, konu araştırmaları da sağlanıyor.

Görsel Sanatlar Atölyesi: Yağlı boya, kara kalem, karikatür, el sanatları, ebru eğitimleri verilmektedir. Ayrıca bu atölyede üniversitelerin yetenek sınavları için de gençlere hazırlık eğitimleri verilmektedir.

Zeka oyunları Atölyesi: Atölyede satranç ve mangala dışında uluslararası bir çok oyun eğitimi veriliyor. Bu eğitim, üniversite ve liselerde okuyan gönüllü öğrencilerle ekip halinde sürdürülüyor.  Ayrıca çocukların mantık ve zeka gelişimi için bilgisayarda hazırlanmış sorularla yarışmalarda yapılıyor.

Değerler Atölyesi: Kur’an-ı Kerim eğitimi başta olmak üzere, hadis, namaz, abdest temizlik gibi eğitimler de veriliyor. Bunun yanı sıra gençlere değerlerle ilgili eğitimler verilerek, hasta ve yaşlı ziyaretleri, ağaç dikme, çevre temizliği gibi birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.

urfa çağdaş şanlıurfa bahçelievler gençlik merkezi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı