Advert

"6 oyluk ömrü kaldı desek yanlış olmaz”

Göreve geldiği günden beri Meclis Üyeleri ile bir türlü aynı frekansı yakalayamayan ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, yaptığı olumsuz icraatlarla gündeme damgasını vurdu.

Admin
Advert

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda hareketli günler yaşanıyor. Özellikle son yapılan 2019 ve 2020 bütçeleri oylamasında Başkan Peltek'e destek veren Meclis Üyesi sayısının 6 olması Başkan Peltek'in bundan sonra alınacak kararlar için yapılacak oylamalarda nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.

“Başkan mı seçtik yoksa icra Müdürü mü?

Şanlıurfa ekonomisinin kalbi ve ilin en büyük STK'sı olan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda Meclis Üyeleri ile Başkan Peltek arasındaki inatlaşma Şanlıurfa ekonomisine zarar veriyor. Meclis Üyelerinin oyları sayesinde göreve gelen Başkan Peltek'in koltuğa oturduktan sonraki süreçte yaptığı icraatlar, kendisine seçim zamanı destek olan Meclis Üyelerinin tepkilerine neden oldu. İşadamlarının yaşadığı krize rağmen 1600 ŞUTSO üyesinin icraya verilmesinin ardından Meclis üyelerinin kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda “Biz ŞUTSO'ya başkan mı seçtik yoksa icra müdürü mü?” söylemleri, Meclis üyeleri arasında homurdanmalara sebep oldu.

Mizanlar ve bütçe hep ret edildi

ŞUTSO üyesi olan 1600 üyenin icraya verilmesinin ardından ŞUTSO Meclis Üyelerinin başkana hitaben yönelttikleri “Üyelerinin dertleriyle ilgileneceğine, icra memuru olman için mi seni seçtik?” soruya Başkan Peltek'in verdiği “Üyelerimin ne derdi varmış?” cevabı Başkan Peltek ile Meclis Üyeleri arasındaki inatlaşmanın başlamasına vesile oldu.  Meclis üyeleri Başkan Peltek'e olan tepkilerini mizan ve yıllık bütçe oylamalarında gösterdiler. Aylık mizanlar ve 2019 ve 2020 bütçeleri için yapılan oylamalarda ret kararı ezici bir üstünlükle galip geldi.

Başkan Peltek yalnız kaldı

Seçim öncesi ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek'e destek veren Meclis Üyeleri ile ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek arasındaki restleşme Şanlıurfa'nın gündemine oturdu. Bu restleşmenin ardından Meclis Üyelerinin çoğunluğu muhalif kanatta yer alırken Başkan Peltek'i destekleyen yaklaşık olarak sadece 6 üyenin kaldığı öğrenildi.

Meclis Üyelerinin umudu Vali Erin ve Hisarcıklıoğlu

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ile Başkan İbrahim Halil Peltek arasındaki restleşme giderek artmaya devam ediyor. Bu restleşmenin neticesinde Meclis üyeleri Başkanın istifa etmesinin en doğru karar olduğunu savunuyorlar. Bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında 2019 kesin bütçesi ve 2020 yılı bütçesi oylamaya sunuldu. Yapılan oylama yine açık ara farkla ret edildi. Meclis üyeleri ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek arasındaki restleşmenin sonucunun nereye varılacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor. Meclis Üyelerinin umudu Vali Erin ve Hisarcıklıoğlu Yapılan seçimin ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek'in aldığı yanlış kararların ardından Meclis Üyeleri sürekli olarak mizanı ve yıllık bütçelerini ret ederek tepkilerini gösterip Başkan Peltek'in istifasını istediler. Yapılan oylamalarda ret oyu kullanmalarına rağmen Başkan Peltek'in istifa etmemesinden dolayı meclis üyelerinin umudu Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yâda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oldu. Şanlıurfa ekonomisinin kalbi olan Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki bu restleşmenin Şanlıurfa ekonomisine zarar vereceği öngörülüyor.

Başkan Peltek'in kaç görevi var?

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek'e olan tepkilerini dile getiren Meclis Üyeleri özellikle başkan Peltek'in akrabalarını işe alıp almadığı ve kendisinin ŞUTSO'da kaç görevi üstlendiği gibi sorulara cevap vermesi gerektiğini savundular.

“6 oyluk ömrü kaldı desek yanlış olmaz”

Konu ile ilgili fikirlerini ifade eden Meclis üyeleri, seçim dönemimde Başkan Peltek'e destek verdiklerini ama Başkan Peltek'in göreve geldikten sonra kendilerini yanıtlıklarını ifade ettiler. Başkan Peltek hakkında yanıldıklarını itiraf eden Meclis Üyelerinin ortak görüşü şu şekilde oldu. “Meclis üyeleri tarafından bir türlü beğeni kazanamayan ŞUTSO başkanı İbrahim Halil peltek görevde olduğu iki yıl boyunca bir türlü meclisi ile aynı frekansı yakalamaktan kaçtı. Düşündürücü olan konu, bu meclis tarafından seçilen başkanın arkasından sadece 6 oy kalmış olması manidarlıktan öte bir durum haline geldi. Şanlıurfa'nın en büyük STK'sı olan ŞUTSO'nun tabela derneği değil iş adamlarına destek olunması için projeler üretmesini istiyoruz.  Geldiğimiz noktada yaklaşık 2 yıldır hiçbir model projemizin olmaması, 80 kişilik mecliste başkana destek veren üye sayısının sadece 6 kişi olması, ekonominin kalbi olan odamızın durma noktasına gelmesi, eskiden Şanlıurfa'ya hizmet veren iki hastanenin Şanlıurfalılara hizmet etmesi için herhangi bir çalışmanın yada formülün yürütülmemesi, bu kriz ortamında üyelerimizin icraya verilmesi, bankaların Şanlıurfa'daki işverene üvey evlat muamelesi yapması gibi ve benzeri konulardan dolayı gösterdiğimiz tepkiden dolayı artık ŞUTSO'da bazı işlerin sağlıklı bir şekilde yürümesini engellemektedir. Bankalarla Urfa esnafı arasındaki ekspertiz ve terör bölgesi sıkıntılarına duyarsızlığından dolayı Meclis üyeleri tüccarımızın dertletiyle denetlenmeyen bir başkanı yanlışlıkla seçtik ve bu konuda günahkarız ama Urfa ticareti daha fazla zarar görmemesi için acil çağrı yapıyoruz. Bizler inanıyoruz ki kısa süre içinde Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu gereken hassasiyeti gösterip bu konunun çözümü için gerekeni yapacaklardır. Bu gibi sebeplerden dolayı Başkan Peltek'in “6 oyluk ömrü kaldı desek yanlış olmaz”(Kaynak Damga Gazetesi)

urfa çağdaş şanlıurfa şutso halil peltek ticaret meclis üyesi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı