Advert

Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası Verildi

Şanlıurfa’dan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilerimiz için hazırlanan “Milli Mücadele Madalyaları ve Beratları Tevcihi Töreni“ Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve protokol üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası Verildi
Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası Verildi Admin
Advert

Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda düzenlenen tören, şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimiz için yapılan dualarla devam eden törende, vefat eden gazilerin Milli Mücadele Madalyaları yakınlarına verildi.

Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 130 Kıbrıs Gazisi için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası tevcih töreninde bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin; Kıbrıs Barış Harekâtından, Barış Pınarı Harekâtına kadar olan süreçte, millet olarak karşı karşıya kaldığımız durumların analizini yaptı.

Sınırımıza kadar dayanan tehlikeleri bertaraf etmek için birlik ve beraberlikten taviz verilmeden, sımsıkı devlete tutunmamız gerektiğine dikkat çeken Vali Erin, “Bu zalimlere karşı ancak Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğumuz ruhla mücadele ederek üstesinden gelebiliriz. Bunu tekrar başarabiliriz. Atalarımızın, dedelerimizin kahramanlığına, fedakârlığına o zaman layık olduğumuzu söyleyebiliriz” diye konuştu. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anan Vali Erin, gazilerimizden ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömürler diledi.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ise, Milli Mücadele Madalyası gelen gazilerin büyük kısmının, hava muhalefeti nedeniyle törene katılamadığını belirtti. Milli Mücadele Madalyası ile onurlanmayı 46 yıldır beklediklerini kaydeden Aslan, “Yine de devletimize küsmedik, gönül koymadık. Bu madalyaları bugün almaktan onur ve şeref duyuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Şanlıurfalı Kıbrıs Gazilerinin madalyaları Vali Erin ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

urfa çağdaş şanlıurfa kıbrış gazileri milli mücadele şehitler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı