Advert

Vali Erin: Anadolu, Dünyanın En Büyük Şehitliğidir

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in talimatlarıyla projelendirilen ve kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarını yansıtacak bir konseptte tasarlanan asri mezarlık bölgesindeki şehitlik müzesi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Vali Erin: Anadolu, Dünyanın En Büyük Şehitliğidir
Vali Erin: Anadolu, Dünyanın En Büyük Şehitliğidir Admin
Advert

Yeni Şanlıurfa Şehitliği çevre düzenlemesini de içeren, şehitlerin emanetlerinin sergilendiği müze, sergi ve sunum salonu ile projeksiyon odasının açılış törenine, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Bayrağımızı bayrak, vatanımızı vatan yapan, bizlerin bu ülkede başı dik, alnı açık bir şekilde yaşamamızın garantisi olan aziz şehitlerimizin hepsine ve dün ebediyete uğurladığımız kahraman şehitlerimize, 35 yıldır terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimize, 15 Temmuz ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, onlara şükran ve minnet duygularımızı bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

Yeni Şanlıurfa Şehitliğinin 32 dönüm alan üzerine kurulu bulunduğunu ve 1 dönümlük tören alanı bulunduğunu belirten Vali Erin, şehitlik alanında ziyaretçilerin rahatça ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için otopark düzenlemesi, şehitlerin emanetlerin sergilendiği müze ve sunum salonu oluşturulduğunu ifade etti.

Yeni şehitlik alanının 2009 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendiğini ve Valilik tarafından devralındıktan sonra böyle bir düzenleme yaparak, kahraman şehitlerimizin onuruna yakışır hale getirmek istediklerini kaydeden Vali Erin, “Her karış toprağında şehitlerimizin yattığı ve dünyanın en büyük şehitliği olan Anadolu topraklarının bağımsızlığı ve hürriyeti, onurlu şekilde bu topraklarda yaşamamız için 82 milyonluk bu toplumun her bir ferdi şehit olmaya adaydır. Bu memleketin evlatlarının, tarih boyunca ortaya koyduğu fedakarlığı ve cesareti yine ortaya koyacağından şüphemiz yoktur” diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de maneviyat ve medeniyet şehri Şanlıurfa’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “bir toprak parçasını vatan yapan, onun üzerindeki yaşanmışlıklardır. Onun üzerinde verilen emek, dökülen kan, gözyaşı ve alın teridir. Bize bu toprakları vatan kılan da bu manevi gerçeklerdir. Şehitlerimizdir, onların bizlere bıraktıklarıdır, gazilerimizdir ve mukaddesatımızdır” dedi.

Gelecek nesillerin, mazilerini unutmaması adına inşa edilen Şehitlik Müzesinin önemine değinen İnce, “Böyle bir eserin yeniden tasarlanması ve açılışının bizlere nasip olması hasebiyle çok bahtiyar olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu eserin meydana gelmesinde emek sarfeden başta Valimiz olmak üzere, Valilik çalışanlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve çalışanlarına, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Erin, Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve açılışa katılanlar, yeni şehitlik alanı içerisinde inşa edilen Şehitlik Müzesi’nde sergilenen şehitlerin emanetlerini ziyaret ederek, şehitlerin aileleriyle görüştüler. 3D projeksiyon odasında Kahraman Mehmetçiklerin vatan savunması konulu bir kısa film gösterimini izleyen davetlilerin, şehit kabirlerini ziyaret ederek dua etmesinin ardından tören sona erdi.

YENİ ŞANLIURFA ŞEHİTLİĞİ

2019 yılı Mayıs ayında Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca ihalesi yapılan ve inşaatına başlanan şehitlik alanı düzenlemesi projesi kapsamında, 800 metrekarelik üstü kapalı tören alanı, sergi ve sunum salonu, 3D projeksiyon odası, otopark ve peyzaj çalışmaları ile yeni şehitlik anıtı inşa edildi. Şanlıurfalı şehitlerin emanetlerinin sergilendiği müzenin yanında, gelen ziyaretçilerin rahatça ziyaretlerini gerçekleştirebilecekleri ortam oluşturulurken, tören alanı da yeniden düzenlendi. 

urfa çağdaş şanlıurfa yeni şehitlik asri mezarlık şehitlik müzesi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı