Advert

İşadamlarına yeni ufuk olacak

ASRİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Serkan Arıcı, yerli otomobil üretiminde ilk modelin tanıtım aşamasına gelinmiş olmasını, “Sanayi üretimi konusunda ülkemizin bir kabuğu daha kırarak yeni bir aşamaya geçme” olarak değerlendirdi.

İşadamlarına yeni ufuk olacak
İşadamlarına yeni ufuk olacak Admin
Advert

Arıcı, “Yerli otomobil üretimi konusu, ülkemizin kadim bir meselesidir. Konuya objektif olarak baktığımızda ülkemiz, tam zamanında hem uçak konusunda, hem de otomobil konusunda üretim atağına geçmiş bir ülkedir. Ancak artık çocukların dahi bildiği bir kısım metotlarla bu girişimler akamete uğratılmış ve ülkemiz bu rekabet atmosferinde, maalesef sadece tüketici olmak durumunda bırakılmıştır.

Şimdi bu konuda ortaya konan irade, ülkemizin yeni şartlarda ve yeni rekabet atmosferine uygun olarak yerli bir otomobil ile dünya piyasasına çıkma kararlılığı sonucunu doğurmuştur.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, yaklaşık iki haftadır otomobilin tasarımları ile ilgili resim ve videoları bir iletişim stratejisi doğrultusunda kamuoyu ile paylaşmaktadır.

İlk girişimler engellenmemiş olsaydı ve bugün halen geliştirilerek üretim mekanizması devam ediyor olsaydı, çok ciddi bir stratejik konum ve yine çok ciddi bir ekonomik imkan üretilmiş olacaktı. Zira ülkemizin otomotiv sanayii çok ciddi bir yan sanayi faaliyeti yapmaktadır. Ülkemizden yaklaşık 22 milyar dolar seviyelerinde otomotiv sanayii ihracatı söz konusudur. Bu rakamdan yerli otomobil aslan payını alacaktır.

Tüketim anlamında da çok yüksek sayıda markanın cirit attığı bir pazar konumundayız. Büyük bir döviz kaybı kanalı olarak ithalata çalışmaya devam ediyoruz.”

Arıcı: “Yerli otomobil yeni ufuk demektir.”

ASRİAD Şanlıurfa şubesi olarak, tüm üyelerimize yerli otomobil satın alım ön başvuru gününü heyecanla beklediklerini ifade eden Arıcı, Yerli otomobil, inanıyoruz ki ülkemizin ufku için, içine sıkıştırıldığımız bir kısım kabukların kırılması anlamında da ciddi bir sonuç doğuracak ve sanayicimiz için de girişimcimiz için de tüm halkımız için de yepyeni bir ufuk olacaktır.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı