Advert

Kurslara yoğun ilgi

Haliliye Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinde açılan ücretsiz kurslarla kadınların meslek edinme ve ev ekonomisine katkıda bulunmalarına olanak sağlanıyor.

Kurslara yoğun ilgi
Kurslara yoğun ilgi Admin
Advert

Pozitif ayrımcılıkla, yaşamın her alanında kadınların yer almasını isteyen ve kadınlara yönelik uyguladığı projelerle takdir toplayan Haliliye Belediyesi bu kapsamda çalışmalarını sürdürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Süleymaniye Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezinde kadınların meslek edinip iş hayatında başarılı olabilmesine yönelik açılan ücretsiz kurslar devam ediyor. Kadınlar burada ilgi alanlarına yönelik seçtikleri kurslarda alanında uzman eğitmenler tarafından eğitime tabi tutuluyor.

Kadınlar Süleymaniye Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezinde dikiş nakış, el sanatları, kuaför kursları alıyor. 3 ay süre ile eğitim gören kadınlar kurs bitiminde Milli Eğitim onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. Sertifikalarını alan kadınlar ayrıca kalfalık ve ustalık belgesi almaya da hak kazanıyor. Kurslarda birçok ürünü işleyen kadınlar burada meslek edinmenin yanı sıra ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine de katkı sağlıyor.

Öte yandan Süleymaniye Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezinde kadın kursiyerler beraberinde getirdikleri çocuklarını merkez içinde bulunan kreşe bırakabiliyor. Çocuklar kreşte güvenli bir şekilde oyunlar oynarken, aileleri ise kurslarda eğitim alma imkanı buluyor.

Kurslara katılan kadınlar Haliliye Belediyesinin bu hizmetlerinden dolayı memnun olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ettiler.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Süleymaniye Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezinin yanı sıra Ertuğrul Gazi, Devteşti ve Ulubatlı Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinde de faaliyetler sürüyor.

urfa çağdaş şanlıurfa kadın kurslar meslek edinme ürün işleme kadın destek aile eğitimi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı