Advert

Başkan Peltek “Yerel firmalar desteklenmeli”

Şanlıurfa Yemek Sanayicileri ve İşadamları Derneği yönetimi ve üyeleri Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) i.Halil Peltek’i ziyaret ederek, başta ihaleler olmak üzere ticari alanda yemek firmalarının karşılaştıkları sorunları aktardı.

Başkan Peltek “Yerel firmalar desteklenmeli”
Başkan Peltek “Yerel firmalar desteklenmeli” Admin
Advert

Şanlıurfa Yemek Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Hidayet Baysal, Yönetim Kurulu üyeleri ve üyeleri başkan Peltek’e yaptıkları ziyarette Kamu kurum ve kuruluşlarının yerel yönetimlerin yerel firmaları desteklemesini talep etti.

İhale kanunundaki bazı boşlukları kullananların yerel firmaları bu şekilde devre dışında bıraktıklarından yakınan yemek sanayicileri, içinde bulunan ekonomik şartların da göz önüne alınarak yerelde firmaların desteklenmesinin öncelikli olması gerektiğini söyledi.

Taşımalı eğitim veren ve pansiyonlu okullarda öğrencilere verilen yemeklerin, doğrudan ihale ile öğretmenevlerine verildiğini iddia eden üyeler, bu şekilde yerel firmaların hareket alanlarının kısıtlandığını ifade etti. Sektörleri ile ilgili Kamu hastanelerinin birleşik olarak yemek ihalelerine çıkmasının katılımcı firma sayısının düşürdüğüne dikkat çeken yemek sanayicileri, yerel firmaların ihaleye alınacak şekilde düzenlemeler yapılmasını talep etti.

Talepleri dinleyen ŞUTSO Başkanı İ.Halil Peltek, ilk günden bu yana yerel firmaların kalkınmasına öncelik verdiklerini bu yönde her türlü girişimde bulunduklarını belirterek, sorunların çözümü konusunda gerekli görüşmelerin yapılacağını kaydetti.  Başkan Peltek “ İstihdam yatırım konusunda bu şehirde elini taşın altına koymuş tüm yatırımcıların haklı talepleri konusunda gerekli tüm girişimleri bugüne kadar yaptık, bundan sonra da bu yönlü çalışmalarımız devam edecektir. Firmalarımızın rekabetin içinde yer almaları konusunda gerekli görüşmeleri sağlayacağız dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa şutso yerel firmalar yemek firmaları işadamları okul öğrenci
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı