Advert

Viranşehir’de 327 pano tahrip edildi

Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde havaların soğumasıyla birlikte özellikle de gece saatlerinde elektrik tüketimi tavan yaparken, kayıt dışı tüketim de yer yer yüzde 90’lara dayandı. Buna bağlı olarak ortaya çıkan arızalar yetmez gibi, kaçak elektrik tüketmekte ısrarcı olan guruplar, dün gece Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 7 adet kaçağı önleyen panoyu tahrip etti.

Viranşehir’de 327 pano tahrip edildi
Viranşehir’de 327 pano tahrip edildi Admin
Advert

Dicle Elektrik’in bu güne kadar EPDK ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kriterlerine uygun olarak Viranşehir ilçesinde yaklaşık 90 milyon liralık şebeke güçlendirme ve yenileme yatırımı yaptı. Bu yatırımlar çerçevesinde iletim hatları yeraltına alınırken, ek trafolar tesis edildi ve kaçak yaşanmaması ve enerji kalitesinin artması için gerekli yerlere alçak gerilim sayaç otomasyon panoları kuruldu.

Kırılan pano sayısı 327’ye çıktı

Bunca yatırıma rağmen dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler Dicle Elektrik tarafından kaçak tüketimi önlemek ve enerji kalitesini artırmak için Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kurduğu kaçağı önleyen panolardan (ASOP) 7’sini kırarak tahrip etti.

Saldırganların gece Hürriyet mahallesinde 5, Azadi mahallesinde ise 2 panoyu tahrip ettiği belirlenirken enerji şirketi, daha kısa süre önce tesis edilen bu panoları yenilemek için zaman geçirmeden çalışma başlattı. Son yaşanan olayla birlikte bu güne kadar Viranşehir’de saldırı sonucu tahrip edilen pano sayısı 327’ye yükseldi.

Batman’da pano kunduaklandı

Bu arada dün gece Batman’da 158 aboneye enerji sağlayan dağıtım panosunu benzin dökerek yaktı. Kundaklanan trafo bölgesinde kaçak tüketim oranının yüzde 87 olduğu tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, Seyitler mahallesini besleyen 400 KVA gücündeki trafodan aldığı enerjiyi 158 aboneye dağıtan panonun ana çıkışında yer alan ve nyy adı verilen yeraltı kabloları kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından benzin dökülerek ateşe verildi. Gece saat 01.30 sıralarında Petrol caddesi üzerinde yaşanan olay sırasında bir anda tutuşan kablolar alev alev yandı ve alevler panoyu da sardı. Yangının etkisi ile patlama sesleri duyulunda başka bir arıza için bölgede bulunan Dicle Elektrik arıza ekipleri hemen müdahalede bulundu ve trafonun enerjisini kestiler. Ardından itfaiye ve polise haber verdiler.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye yangına müdahale ederken, polis ekipleri de gerekli incelemeyi yaparak tutanak tuttu. Ardından Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Batman İl Müdürlüğü arıza onarım bakım ekipleri yanan kabloları yenilemek ve gerekli bakımları yapmak için çalışma başlattı. Yaşanan olay nedeniyle mahallede uzun süreli enerji kesintisi yaşanırken, kundaklama eylemi yüzünden mahalle sakinleri mağduriyet yaşadı.

urfa çağdaş şanlıurfa viranşehir elektrik panosu saldırı enerji kesintisi enerji şirketi pano tahrip
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı