Advert
Advert

Vali Erin ve Karaloğlu, Telabyad’da İncelemelerde Bulundu

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu ile birlikte Telabyad’da yapılan çalışmaları inceledi.

Vali Erin ve Karaloğlu, Telabyad’da İncelemelerde Bulundu
Vali Erin ve Karaloğlu, Telabyad’da İncelemelerde Bulundu Admin
Advert

Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen ve hayatın normale dönmeye başladığı Resulayn ve Telabyad’da kamu hizmetlerinin sorunsuz yürütülmesi için çalışmalar devam ederken, Türk yetkililer de faaliyetleri titizlikle incelemeye ve denetlemeye devam ediyor.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde gerçekleşen çalışmaları incelemek üzere Şanlıurfa’ya gelen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile birlikte Telabyad’da incelemelerde bulundu.

Vali Erin’in refakat ettiği Karaloğlu, Telabyad’a sivil giriş çıkışların gerçekleştiği güvenlik noktasında gerçekleştirilen işlemleri yerinde inceledikten sonra Telabyad Yerel Meclisi’ni ziyaret etti. Yerel meclis genel sekreteri ve meclis üyeleri ile bir araya gelen Karaloğlu, daha sonra Telabyad Hastanesi’ne geçerek burada yapılan çalışmaları inceledi. İl Sağlık Müdürü M. Emre Erkuş’tan bilgi alan Karaloğlu ve Vali Erin burada tedavi görmek için bekleyen Suriye halkı ile de sohbet ettiler.

Telabyad’taki temaslarına, terör örgütü PKK/YPG tarafından tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilen ilçe trafo merkezinde devam eden heyet, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret sonunda TRT muhabirlerine bölgede yapılan çalışmaları değerlendiren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Telabyad ve Resulayn’da başta sağlık olmak üzere enerji ve diğer kamu hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesi için çalışmaların devam ettiğini, terör örgütlerinin tahrip ettiği tesislerin hızla eski haline getirilmesi için çaba sarfettiklerini ve bir çok hizmetin düzenli olarak sunulmaya başladığını söyledi.

Telabyad ilçe merkezinde 23 binden fazla insanın yaşadığını, ilçe genelinin nüfusunun 100 bini aştığını, Resulayn’da yaşayan insanlar ile birlikte iki ilçenin toplam nüfusunun 300 bine yakın olduğunu kaydeden Vali Erin, buradaki hizmetlerin yerel meclis kanalıyla yürütülmesi için çalışmalar yaptıklarını ve yakın zamanda yerel polis gücünü de görevlendirerek bölgenin daha güvenli hale gelmesini temin edeceklerini söyledi.

urfa çağdaş şanlıurfa telabyad güvenlik işleri barış pınarı harekat
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı