Advert
Advert

Harran Üniversitesi’nden bir başarı, bir değişim

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin aldığı "Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” ve Başhekimlik görevine Şanlıurfalı Ahmet Güzelçiçek’in getirilmesi kamuoyu tarafından memnuniyetle karşılandı.

Harran Üniversitesi’nden bir başarı, bir değişim
Harran Üniversitesi’nden bir başarı, bir değişim Admin
Advert

Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik’in, yaptığı çalışmalar sayesinde hastane kalite yönetimini güçlendirerek hizmet ağını genişletip Şanlıurfa ve çevre illerden gelen hasta ve hasta yakınlarına daha iyi bir hizmet verebilmek için Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nin "Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” almasını sağlamasının yanı sıra Başhekimlik görevine Eski Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Şanlıurfalı Ahmet Güzelçiçek’i getirmesi kamuoyunda olumlu tepkilerin oluşmasına neden oldu.

Üniversite Hastanesi’ne “Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi”

Kısa bir süre önce Harran Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Rektör Mehmet Sabri Çelik, yaptığı çalışmalar ve uygulamalarla kamuoyunun takdirini toplamaya devam ediyor. Rektör Çelik, İlk olarak bilimsel çalışmaların daha sağlıklı yürümesi için bilimsel çalışma grupları (şemsiye) oluşturarak bölümler arası kaynaştırmayı sağlayıp daha sonra Şanlıurfa turizmine katkı sağlamak için turizm fuarlarının kurulmasında paydaş durumuna gelmiş Şanlıurfa’nın turizmde hak ettiği yere ulaşması için çalışmalara devam etmektedir.  Son olarak Rektör Çelik’in çabalarıyla Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi, hastane kalite yönetimini güçlendirerek hizmet ağını genişletip Şanlıurfa ve çevre illerden gelen hasta ve hasta yakınlarına daha iyi bir hizmet verebilmek için "Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesini’’ almaya hak kazanmıştır. Şanlıurfa adına tarihi bir fırsat olarak değerlendirilebilecek olan bu belge sayesinde, Ortadoğu’ya açılan kapı durumunda olan Şanlıurfa’nın önümüzdeki dönemlerde birçok hastaya ev sahipliği yapacağının sinyallerini vererek, Şanlıurfa’ya sosyo-ekonomik olarak katkı sağlayacağını bunun yanı sıra turizm için tanıtım-pazarlama, yeni istihdam alanlarının, konaklama tesislerinin kurulmasına da zemin oluşturulması beklenmektedir.

“Şanlıurfa’yı sağlık hizmeti alanında zirveye taşımak istiyoruz”

Harran Üniversitesi Yönetimi "Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’’ ile ilgili yaptığı açıklamada,

"Uluslararası sağlık turizmi ile turizm yönünden önemli bir yere sahip olan ilimizi tarihi ve coğrafi zenginliklerinin yanında sağlık hizmeti alanında da uluslararası platformda önemli bir konuma getirmek istiyoruz. Ülkemizi uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil etmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefledik. Hastanemizin sağlık turizmi belgesini alması hem kurumumuza hem şehrimize hem de ülkemize büyük katma değer sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hastanede bayrak değişimi

Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimliğinde görev değişimi, başhekim Altay’ın görevi bırakmasıyla; Başhekim olarak Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi eski Başhekimi, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Şanlıurfa’lı Ahmet Güzelçiçek görevlendirildi. Daha önceki dönemlerde görev aldığı Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinde birçok başarıya imza atan Güzelçiçek’in Harran Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine Başhekim olarak atanması vatandaşlar ve hastane çalışanları ve kamuoyu tarafından olumlu bir değişim olarak karşılandı. Sosyal medya üzerinden Başhekimlik değişimi ile ilgili yapılan yorumlarda özellikle Ahmet Güzelçiçek’in Şanlıurfalı olması ve geçmiş dönemde Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Başhekimlik yaptığı dönem zarfı içinde hastalar, çalışanların yanı sıra hasta yakınları tarafından takdir edilmesi vurgusu yapıldı. Vatandaşlar, “geçmişte eski çocuk hastanesin de Başhekimlik görevini başarılı bir şekilde yürütmüş olan ve Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesi Başhekimlik görevine gelen Urfalı kardeşimizin başarılı olacağına olan inancımız tamdır” şeklinde ki yorumlarıyla değişiklikten duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

urfa çağdaş şanlıurfa üniversite uluslararası sağlı rektör çelik öğretim üyesi turizm yetki
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı