Advert

Kiracılar emlakçılardan şikâyetçi

Şanlıurfa’da kiralık ev tutan vatandaşlar emlakçıların 1 yıl sonra kiracılardan tekrar komisyon istemeleri tepki yarattı.

Kiracılar emlakçılardan şikâyetçi
Kiracılar emlakçılardan şikâyetçi Admin
Advert

Fatma Keber- Urfa Çağdaş/

Kentte zar zor kiralık ev bulan vatandaşlar emlakçılardan bir hayli dertli, Karaköprü’de geçtiğimiz yıl bir emlakçıdan ev kiralayan vatandaş, emlakçının bu sene de 1 aylık komisyon istemesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bazı emlakçılardan aldığımız bilgilere göre kirada oturan vatandaş 1 yıl sonra kira bedelinin yarısını komisyon olarak alınmasının yasal olduğunu belirttiler.

Emlakçı Komisyon Oranı Ne Kadardır?

Yönetmelik uyarınca gayrimenkul devir işlemlerinde emlakçıların / gayrimenkul danışmanlarının ücret alacağı; (KDV hariç) satış bedelinin %4’ünden fazla olamayacaktır. Eğer emlakçı / gayrimenkul danışmanı kiralama işlemlerine aracılık ediyorsa bu durumda alınacak komisyon bedeli bir aylık kira bedelini aşamayacaktır. Bu bedelin kim tarafından ödeneceği taraflar arasındaki sözleşmeye göre belirlenecektir. Eğer bu konuda bir düzenleme yapılmamışsa alıcı ve satıcı bu komisyon bedelini eşit şekilde ödemekle mükellef olacaktır.

urfa çağdaş şanlıurfa emlakçı komisyon ev kiralama satılık ev satış bedeli
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı