Advert
Advert

HDP'den hodri meydan: Erken seçime gidelim!

HDP'ye yönelik Kayyım Atamalarına ilişkin bir süredir yürüttüğü tartışma ve değerlendirmeler sonlandı. HDP, kararını Ankara'da düzenlediği toplantıda açıkladı.

HDP'den hodri meydan: Erken seçime gidelim!
HDP'den hodri meydan: Erken seçime gidelim! Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

HDP'nin tutum belgesi Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından okundu. Tutum belgesinin açıklanması öncesi değerlendirmelerde bulunan Buldan ve Temeli şu ifadeleri kullandı:

Pervin Buldan:

Bugün kayyım gaspına karşı tutumumuzu, partimizin hazırladığı rapor ve deklarasyonumuzu  kamuoyuna açıklamak üzere buradayız. HDP, demokratik siyasete ve demokratik çözüme inanan, bunun için demokratik mücadeleye dayanan, politik çizgisini demokratik ilkelere bağlayan, demokratik ittifakla ortak geleceği planlayan büyük bir siyasi harekettir, büyük bir değişim gücüdür. Bugün, içinden geçmekte olduğumuz bu zorlu süreç de göstermektedir ki; tekçi, faşist sistemden kurtulmanın tek yolu HDP’dir, HDP’de ortaklaşan mücadeledir.

İnanın ki tek umut HDP’dir, bu umudu hiçbir güç söndüremeyecektir

Örgütlü yaşamı ve demokratik alanı tümüyle halka kapatmayı önüne hedef olarak koyan bu otoriter rejim, önünde tek engel olarak HDP’yi ve HDP’nin örgütlü mücadelesini gördüğü için olanca ağırlığıyla bize saldırmaktadır. İnanın ki tek umut HDP’dir. Halkın gerçek sorunlarını dile getiren, çözüm için mücadele eden tek demokratik muhalefet partisi HDP’dir.  Ve bu umudu hiçbir güç söndüremeyecektir. HDP’yi yıkamayacaklar! Mücadelemizden ve demokratik siyasetteki ısrarımızdan asla geri adım attıramayacaklar!

Türkiye’nin önündeki en büyük tehlike AKP’nin halk iradesini yok sayan  politikalarıdır

Demokrasi dışına çıkarak, aleyhine olan sandık sonuçlarını hukuk dışı yol ve yöntemlerle  ortadan kaldırmayı gelenek olarak yerleştirmek isteyen bu zihniyet, çok net ifade ediyorum bu ülkenin ve tüm toplumun felaketi olacaktır. Bugün Türkiye’nin önündeki en büyük tehlike AKP iktidarının demokrasi ve hukuk dışına çıkan uygulamaları ve halk iradesini  yok sayan politikalarıdır. 31 Mart’ta kazandığımız belediyeleri birer birer gasp ederek, tarihte eşi benzeri görülmemiş

 bir irade hırsızlığının içerisine girdiler. “Kürd'e seçtirmem, seçse de yönettirmem" anlayışını bizlere, tüm topluma dayatmaktadırlar. Demokrasi ve Kürt düşmanlığının geldiği nokta budur. Kayyım darbesidir! Tarihe baktığımızda Seyit Rıza’yı darağacında asan dönemin ittihatçı zihniyetiyle, halkın seçilmiş temsilcilerini görevden alarak adeta siyasi idama yönelen AKP zihniyeti aynı noktada kesişmektedir.

Bir sonraki seçimde sandığın dibini boylayacaklarını gördüler

Evet bugün karşı karşıya bulunduğumuz süreç 31 Mart seçimlerinde izlediğimiz ve başarılı  olduğumuz, toplumun da ezici çoğunluğu tarafından desteklenen, umut olarak görülen seçim stratejimizden intikam alma anlayışıdır. Bu durum tekçi iktidar sahiplerini korkuttu. İktidarları sarsıldı çünkü. Bir sonraki seçimlerde sandığın dibini boylayacaklarını  gördüler. O yüzden 31 Mart’ın hemen ardından hukuk dışı yöntemleri, kayyım atamalarını devreye koydular.

Bu yüzyıl Kürtlerin demokratik kazanım yüzyılıdır

Şimdi bunu kırmak, Kürtlerin siyasal gücünü boğmak istiyorlar. Burada kayyımla bunu yapmaya  çalışırken, Kuzey ve Doğu Suriye’de de halkı kendi yurdundan kopararak gerçekleştirmek istiyorlar. Ama başaramayacaklar! Bu yüzyıl Kürtlerin demokratik kazanım yüzyılıdır. Kürt ittifakımız sadece seçimlerle sınırlı bir ittifak değildir. Kürt halkının geleceğinin ittifakıdır bu. Ve ittifakımız daha da güçlenecektir. Daha da büyüyecektir.

Sezai Temelli:

Bugün Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun içerisinden geçtiği tarihsel kırılma anında bir araya geldik. Şu günlerde karanlığın en zifiri halini yaşıyoruz. İnsanlarımız yoksulluktan dolayı intihar ediyorlar. Gençlerimiz geleceksizlik, kadınlar her türlü eşitsizlik, işsizler çaresizlik içerisinde geleceği göremiyorlar. Ekonomik ve siyasi kriz geleceğimizi görünmez kılıyor. “Yoksulum” demenin, “iş-aş istiyorum” demenin, barış istemenin suç sayıldığı bir rejim içindeyiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, AKP-MHP ittifakı kurmaca bir istisna hali yaratmıştır. 31 Mart önemli bir eşikti. Ve gelecekte,  tarihe dönüp bakıldığında 31 Mart’ın ne denli önemli bir eşik olduğu çok daha iyi anlaşılacak.

24 Haziran’da hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin birinci yılıydı. Daha bir yıl dolmadan tükenmiş olan bir sisteme en güçlü yanıtı Kürt halkı verdi, Türkiye halkları verdi, kadınlar verdi, emekçiler verdi. Bu iktidardan kurtulamazsak bütün kazanımlarımız yok olacaktır Gelin omuz omuza verelim, gelin şu an yan yana duralım. Bu iktidardan hep birlikte kurtulalım.  Şimdi bu iktidardan kurtulma zamanı. Bunu başaramazsak bütün demokratik kazanımlar, bütün haklar yok alacaktır. Tarihte bunun örnekleri çok. Ama umutsuz değiliz. Demokrasi ittifakında buluşarak yan yana gelerek. 31 Mart’ta nasıl güçlü bir adım attıysak şimdi bunu hep birlikte başarabiliriz. Bugün şimdi tüm kurumlarımızla, cezaevindeki yoldaşlarımızla ortaklaşarak, bir tutum belgesi hazırladık. Bu aynı zamanda halkımızla var ettiğimiz bir siyasi mücadelenin yol haritasıdır. Şimdi bunu sizlerle paylaşacağız.

urfa çağdaş hdp erken seçim kayyum atamaları tutum belgesi halkın sorunu siyasi istikrar
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı