Advert
Advert

Kültür birleşmesinde Karadeniz ürünleri sergileniyor

Karadeniz Bölgesinin ürünleri, Şanlıurfalılarla buluşturuldu. Vatandaşlar, özellikle yöresel ürünlere ilgi gösteriyor.

Kültür birleşmesinde Karadeniz ürünleri sergileniyor
Kültür birleşmesinde Karadeniz ürünleri sergileniyor Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Karadeniz Uşakları Geleneksel Kültürler Etkinliği kapsamında Şanlıurfa’da stant açıldı. Stantta Karadeniz bölgesinin çok sayıda ürünü Şanlıurfalılara tanıtıldı. Mozaik Alışveriş merkezinde açılan ve 16 kişilik ekibin görev yaptığı stantta Karadeniz Bölgesine has tereyağı, peynir, bal, ceviz, Trabzon Ekmeği, Akçaabat Köftesi, helva, Trabzon kurabiyesi, yayık ayranı, pestil ile yüzlerce ürün sergilendi.

URFALILAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Şanlıurfa Karadenizliler Derneği Onursal Başkanı Nuray Olguner stantla ilgili yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğin Şanlıurfa’da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şanlıurfa ile Trabzon’un kardeş şehir olduğunu ifade eden Olguner, Karadeniz Uşakları Geleneksel Kültürler Etkinliğine Şanlıurfalıların yoğun ilgi gösterdiğini aktardı. Nuray Olguner, Karadeniz Kültürünü Şanlıurfa’da sergileyenlere teşekkür etti.

BU BİR KÜLTÜR BİRLEŞMESİDİR

Organizatör Hülya Sevinç ise, "Karadenizliler Uşaklar projemiz Türkiye geneli olan bir projedir. Karadeniz insanı, Karadeniz lezzetlerini, Karadeniz'in coşkusunu tanıtan bir projedir. Şanlıurfa'ya üçüncü gelişimizdir. Şanlıurfa'ya çok sevilerek geldik, buda çok hoşumuza gitti. Burada hem Şanlıurfalı dostlarımıza hem de Karadeniz'de yaşayan hemşerilerimize birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek. Hep birlikte güldük, gülümsedik. Bugün burada halk dansları, horonlar tepeceğiz. Bu bir kültür birleşmesidir. Tüm Şanlıurfalı dostlarımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

urfa çağdaş şanlıurfa karadeniz trabzon ürünleri yöresel ürün karadeniz uşakları geleneksel etkinlik
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı