Advert
Advert

İtfaiye Dairesi uyardı: Bacalarınızı temizletin

Can ve mal kaybının önüne geçmek için büyükşehir itfaiyesi cüzi bir bedel karşılığında baca temizlemesi yapıyor

İtfaiye Dairesi uyardı: Bacalarınızı temizletin
İtfaiye Dairesi uyardı: Bacalarınızı temizletin Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Şanlıurfa İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri uyarıyor; kış aylarında soba zehirlenmelerinin önüne, bacaların temizlemesi ile geçiliyor. Yetkililer kış aylarında bacaların temizlenmesi gerektiğini ifade ederek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kış aylarında soba zehirlenmeleri ve baca yangınlarının önüne geçmek için soba bacalarının temizlenmesi gerekiyor. Tıkalı bacalarda duman çıkışının sağlanamaması nedeniyle karbon monoksit zehirlenmelerinin yaşanacağı, bu nedenle baca temizliği ile olumsuz vakaların önüne geçilebileceğini belirtti. Kış mevsimi başlamadan soba bacalarının temizliğinin yapılması can ve mal emniyeti bakımından önem taşıyor.

Temizlenmeyen soba bacaları zaman içinde tıkanmalara sebep oluyor. Tahliye edilemeyen karbon monoksit gazları ölümlere neden oluyor. Her yıl onlarca insanın hayatını kaybetmesine ve çıkan yangınlarda da milyarca liralık maddi zarar meydana gelmesinin önüne geçmek için Şanlıurfa İtfaiyesi yetkilileri baca temizliğinin yapılmasının şart olduğuna vurgu yaptılar.

Bacanızda sorun çıktığında İtfaiye (110) arayınız. Sıvı ve katı yakıtlı kazanların bacalarının altında bir kurum temizleme menfezi bulunması ve bu bacaların yılda en az 2 kez, yetkili kişilere temizlettirilmesi gerekiyor. Odun ve kömür gibi katı yakıtlar ile yüksek oranda is bırakan sıvı yakıtlar kullanıldığı takdirde, boruların ayda bir, bacaların ise 2 ayda bir temizlenmesi gerekiyor. Yasalarımıza göre bacaların temizliğinden bina sahibi ve yöneticisi sorumlu bulunuyor.

Baca Temizleme İşlemi: Daire Başı 10 TL (Meclis Kararı)

Kaloriferli Binalarda Baca Temizleme İşlemi: Bina Başına 100 TL (Meclis Kararı)

urfa çağdaş şanlıurfa itfaiye baca temizleme baca tıkanıklığı yakıt kazanı bina yöneticisi olumsuz vaka
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı