Advert

AFAD, Suriye’de Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Şanlıurfa Valiliği nezaretinde faaliyetlerini sürdüren İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) vasıtasıyla Suriye’de insani yardım faaliyetlerine devam ediyor.

AFAD, Suriye’de Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor
AFAD, Suriye’de Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor Admin
Advert

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’nun gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü PKK/YPG’den temizlenen Suriye’deki Resulayn ve Tel Abyad ilçelerinde günlük hayat normale dönmeye devam ederken, Şanlıurfa’dan bölgeye giden AFAD İl Müdürlüğü de insani yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Suriye’nin Rakka iline bağlı Tel Abyad ilçesinde sivil vatandaşların gıda, içme suyu, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlarını temin eden AFAD, ilçenin büyük nahiyelerinden Suluk’ta da insanların yardımına koştu.

Hafta sonu Cumartesi günü Tel Abyad’da Pazar günü de Resulayn’da yardım faaliyetlerini sürdüren AFAD İl Müdürlüğü, daha önceden yapılan tespitler doğrultusunda aile birey sayısına göre hazırlanan yardım kolilerini Suriyeli sivillere dağıttı.

AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez, sınır ötesi harekatın başlamasından bu yana sivillerin yardımına koştuklarını ifade ederek her durum ve şart altında yardım faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Tel Abyad Suluk ve Curun nahiyelerinde AFAD, Kızılay, Hayrat Yardım Derneği, İyilik Der ve İHH Derneğinin destekleriyle 100 battaniye, 575 gıda kolisi, 150 hijyen seti, 150 koli çocuk bezi, 6 bin ekmek, 300 koli kek, 1 ton on, 2000 şişe 5 litrelik su dağıtımı yapılırken, Resulayn ilçesinden de 150 battaniye, 750 gıda kolisi, 500 hijyen seti, 500 kutu bebek maması, 21 bin ekmek, 150 oyuncak, 3 bin litre su, çocuklar için 500 koli meyveli yoğurt ve 1000 koli kek dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtılan yardımları alan Suriyeli siviller, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Türkiye’deki hayırseverlere ve Türk askerine teşekkür ettiler.

urfa çağdaşişanlıurfa telabyad resulayn insani yardım yardım faaliyeti tespit gıda su yardımı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı