Advert
Advert

Fırat’ın doğusuna kara harekâtı başladı

Suriye'nin kuzeyine yönelik saat 16.00'da başlayan hava harekâtının ardından saat 22.35 sularında da kara harekâtı başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatına başladı" ifadelerini kullandı. Bir televizyon programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da operasyonu doğruladı.

Fırat’ın doğusuna kara harekâtı başladı
Fırat’ın doğusuna kara harekâtı başladı Admin
Advert

Günlerdir konuşulan Suriye’deki teröristlere yönelik operasyon, bugün başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından duyurduğu, ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın ilk kısmını hava operasyonları oluşturdu. Saat 16.00’da başlayan hava operasyonunda Türk savaş uçaklarının, Talebyat ile Resulayn'da 30 kilometre kadar içeri girdiği ve terör örgütünün mühimmatının imha edildiği belirtildi.

KARA HAREKATI DA BAŞLADI

Suriye’nin kuzeyindeki PYD/YPG mevzilerine düzenlenen hava operasyonları sürerken saat 22.35 sularında kara harekâtının da başladığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekatına başladı” ifadelerini kullandı. Askeri kaynaklar da Türk kara birliklerinin Resulayn ve Tel Abyad’da 4 koldan giriş yaptığını bildirdi.

181 HEDEF ATEŞ ALTINA ALINDI

MSB’den yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı” ifadeleri kullanıldı.

urfa çağdaş şanlıurfa barış pınarı silahlı kuvvetler operasyon kara harekatı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı