Advert
Advert

Roma Dönemine ait mozaik ele geçirildi

İl Jandarma Komutanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarına yönelik yapılan çalışmalar sonucu, yeraltında mozaik taşlardan örülmüş 2,5X2 m., ve 4X2 m. Ebatlarında hayvan figürü ve Roma yazısı ile yazılmış mozaikler ele geçirildi.

Roma Dönemine ait mozaik ele geçirildi
Roma Dönemine ait mozaik ele geçirildi Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Şanlıurfa İl J.K.lığı KOM Ş.Md.lüğü ekiplerince Kültür ve Tabiat Varlıklarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 01 Ekim 2019 tarihinde, Haliliye ilçesi, K. Mahallesinde H.Ş. isimli şahsın evinin bahçesinde, yeraltında mozaik taşlardan örülmüş 2,5X2 m., ve 4X2 m. Ebatlarında hayvan figürü ve Roma yazısı ile yazılmış mozaikler ele geçirilmiştir. Şanlıurfa İl Müze Müdürlüğü görevlilerince yapılan ilk incelemede mozaiklerin yaklaşık 1500-2000 yılı öncesi Roma dönemine ait olduğu değerlendirilmiş ve bulunan mozaikler Müze Müdürlüğünce  koruma altına alınmıştır.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı ile mücadelede, gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalar aralıksız devam etmektedir.” Denildi.

urfa çağdaş şanlıurfa il jandarma mozaik roma dönemi yeraltı hayvan figürü
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı